Cum am organizat materialele pentru crafturi! (P)
În primele zile ale săptămânii vremea nu ne-a permis să stăm prea mult pe afară, aşa că am profitat de timpul petrecut în casă şi am organizat puţin materialele pentru crafturi.
Am început prin a aduna la un loc toate materialele noastre: diverse foi şi cartoane colorate, creioane colorate, carioci, lipici, foarfece, materialele pentru pictură (bloc de desen, pensule, acuarele), diverse recipiente cu sclipici, ştampile, autocolante, mărgele, şabloane, etc.Foile şi cartoanele colorate le-am aranjat frumos într-un biblioraft. Tot în biblioraft am aranjat şi materialele tipărite şi pregătite pentru activităţile noastre viitoare. Cu această ocazie am făcut şi un mic inventar a acestora şi trebuie să recunosc că de unele uitasem. Am pus pe fiecare biblioraft câte o etichetă, pentru a-mi fi mai uşor să le identific.
Creioanele grafice, creioanele colorate şi cariocile le-am organizat în suporturile confecţionate chiar de noi şi le-am aşezat frumos pe masa de birou pentru a ne fi la îndemână. Am profitat de această ocazie şi am ascuţit toate creioanele (obligatoriu trebuie să cumpăr o ascuţitoare mai bună, căci ne-am cam chinuit cu cele pe care le avem), iar resturile de la creioanele ascuţite le-am păstrat pentru diverse activităţi practice ulterioare.
Materialele pentru pictură (acuarelele, pensulele, paharul pentru pictat) le-am pus într-o cutie de la pantofi pe care am accesorizat-o puţin. Această cutie am aşezat-o în dulăpiorul mesei de birou din camera lui L., alături de bibliorafturile cu hârtiile colorate şi materialele listate.
Mărunţişurile (ştampilele, autocolantele, mărgelele, recipientele cu sclipici, tuburile de glitter glue, tuburile de lipici, etc) le-am organizat într-un sertar al mesei de birou în diverse cutii, cutiuţe şi recipiente reciclate.Am realizat şi o listă cu materialele pe care ar trebui să le achiziţionăm: un set de pensule de o calitate mai bună (ce avem acum cam lasă de dorit), culori acrilice (aici mă gândesc serios dacă nu ar fi mai profitabil să iau culorile de bază în flacoane mai mari), o foarfecă de bună calitate pentru L., o ascuţitoare bună, tuburi de lipici cu glitter (şi aici aş prefera tuburi mai mari pentru că L. le foloseşte la aproape orice activitate practică!), cretă colorată (pentru joaca zilnică din parc), etc. Având în vedere că s-au adunat destul de multe pe listă, cred că voi face o comandă la un magazin online de profil (pe care vi-l recomand pentru că are o gamă foarte variată de produse pentru hobby&craft, iar în Bucureşti şi în Cluj au deschise magazine fizice – detalii despre locaţie şi poze din magazine găsiţi în secţiunea Contact/Galerie de pe site), mai ales că am văzut aici materiale pentru tehnica şerveţelului (iar la noi în oraş singurul magazin de hobby care vindea aşa ceva s-a închis!) şi un ceas cu alarmă tare drăguţ din colecţia Faber Castell „Creativity for Kids” (defapt este un set care conţine un ceas cu alarmă translucent, strass-uri de diferite culori şi mărimi, 6 culori pentru decorarea ceasului, baton de lipici şi instrucţiuni ilustrate), care tare mă tentează pentru camera lui L., având în vedere că la toamnă începem şcoala.
Să aveţi spor la organizat!


2 comentarii
Paula
Sa inteleg ca si tu regreti ca s-a inchis magazinul de la noi 🙁 ?!
adriana
Regret 🙁 , dar ma bucur ca am si variante online de unde pot sa ma aprovizionez!