Când eram copil, mama ne făcea această prăjitură – cuburi cu nuca de cocos, (doar că folosea nucă în loc de nucă de cocos) aproape în fiecare an de Sărbători. I-am cerut caietul cu reţete şi anul acesta am pregătit-o şi eu împreună cu fetiţa mea.
Cuburi cu nuca de cocos
Ingrediente:
– 3 ouă
– 200 gr. zahăr
– 100 ml. lapte
– 100 ml. ulei
– 1 praf de copt
– 200 gr. făină
Ingrediente pentru sirop:
– 250 gr. zahăr
– 200 gr. unt
– 30 gr.cacao
– 5 linguri de lapte
– esenţă de rom
Mod de preparare:
– se mixează gălbenuşurile cu 100 gr. zahăr până se albeşte compoziţia, după care adaugă laptele şi uleiul
– albuşurile se bat spumă împreună cu 100 gr. zahăr
– peste amestecul cu gălbenuşuri se adaugă spuma de albuşuri şi făina amestecată cu praful de copt
– amestecul se toarnă într-o tavă acoperită cu foaie de copt
– tava se pune în cuptorul (preîncălzit în prealabil) pentru 20-25 minute
– blatul se lasă să se răcească şi apoi se taie în cuburi de mărime potrivită
– ingredientele pentru sirop se pun într-o crăticioară şi se lasă pe foc până dau într-un clocot (se amestecă încontinuu în compoziţie)
– se trece fiecare cub de prăjitură prin sirop şi apoi se tăvăleşte prin nucă de cocos
Poftă bună!
sunt preferatele mele, doar ca eu le fac cu nuca obisnuita