Cuburi cu nuca de cocos
Când eram copil, mama ne făcea această prăjitură – cuburi cu nuca de cocos, (doar că folosea nucă în loc de nucă de cocos) aproape în fiecare an de Sărbători. I-am cerut caietul cu reţete şi anul acesta am pregătit-o şi eu împreună cu fetiţa mea.
Cuburi cu nuca de cocos
Ingrediente:
– 3 ouă
– 200 gr. zahăr
– 100 ml. lapte
– 100 ml. ulei
– 1 praf de copt
– 200 gr. făină
Ingrediente pentru sirop:
– 250 gr. zahăr
– 200 gr. unt
– 30 gr.cacao
– 5 linguri de lapte
– esenţă de rom
Mod de preparare:
– se mixează gălbenuşurile cu 100 gr. zahăr până se albeşte compoziţia, după care adaugă laptele şi uleiul
– albuşurile se bat spumă împreună cu 100 gr. zahăr
– peste amestecul cu gălbenuşuri se adaugă spuma de albuşuri şi făina amestecată cu praful de copt
– amestecul se toarnă într-o tavă acoperită cu foaie de copt
– tava se pune în cuptorul (preîncălzit în prealabil) pentru 20-25 minute
– blatul se lasă să se răcească şi apoi se taie în cuburi de mărime potrivită
– ingredientele pentru sirop se pun într-o crăticioară şi se lasă pe foc până dau într-un clocot (se amestecă încontinuu în compoziţie)
– se trece fiecare cub de prăjitură prin sirop şi apoi se tăvăleşte prin nucă de cocos
Poftă bună!


Un comentariu
Irina
sunt preferatele mele, doar ca eu le fac cu nuca obisnuita