Locuri de vizitat

România pas cu pas – Cu mocănița pe Valea Vaserului!

Duminică dimineața ne-am trezit devreme și afară totul era acoperit cu brumă. Am fost puțin îngrijorată, pentru că data trecută când am fost cu mocăniţa vagoanele erau descoperite și eu mă gândeam cu groază că ne vom congela complet. Dar, spre bucuria noastră, de această dată vagoanele mocăniței au fost închise și în fiecare vagon era instalată o sobiță cu lemne. Așa că la începutul călătoriei am stat în vagoane la căldurică, iar pe măsură ce soarele și-a făcut simțită prezența ne-am făcut curaj și am ieșit și afară (în partea deschisă a vagonului) pentru a respira aerul curat de munte.

Cu mocănița pe Valea Vaserului într-o zi frumoasă de toamnă!

Traseul mocăniței  pe Valea Vaserului are o lungime de 21,6 km. Călătoria cu mocănița a început la ora 9 dimineața. Peisajele sunt superbe, nu te mai saturi să le privești!mocanita, valea vaseruluimocanita, valea vaseruluimocanita, valea vaserului mocanita, valea vaserului mocanita, valea vaserului mocanita, valea vaseruluiÎn stația Paltin am ajuns în jurul orei 11.00. Aici sunt amenajate mese de picnic, unde se poate consuma pachețelul adus de acasă sau pot fi cumpărate diferite alimente dintr-un spațiu special amenajat.

mocanita, valea vaserului

mocanita, valea vaserului

Tot în stația Paltin poate fi vizitat un mini-muzeu:

mocanita, valea vaserului mocanita, valea vaserului mocanita, valea vaseruluiPlecarea din stația Paltin a fost în jurul orei 13, iar călătoria de întoarcere a durat aproximativ 2 ore. La întoarcere am stat mai mult în partea descoperită a vagonului, am respirat aerul curat de munte și nu m-am mai săturat să privesc culoarea ruginie a copacilor și verdele crud al brazilor!

Informații suplimentare despre mocăniță găsiți aici: CFF Viseu de Sus

Dacă ajungeți prin zona Maramureșului, vă recomand o călătorie cu mocanita pe Valea Vaserului!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.