Din bucătăria mea

Crutoane din pâine (de secară)

Dacă vă rămâne pâine (nu neaparat de secară, orice fel de pâine) neconsumată, nu o aruncaţi ci faceţi din ea crutoane

Crutoane din pâine

Procedeul este foarte simplu. Se foloseşte pâine veche de 2, 3 zile (nu este obligatoriu, se poate folosi şi pâine proaspătă, doar că atunci timpul de coacere/prăjire a crutoanelor va fi puţin mai mare):

paine de secara

Se taie pâinea în cubuleţe de mărimi potrivite:

crutoane din paine de secaraSe pun bucăţile de pâine într-o tavă, se sărează puţin (cine nu vrea, poate să nu o facă) şi se stropesc cu ulei de măsline:

crutoane din paine de secara

crutoane din paine de secaraSe lasă la cuptor câteva minute, până se rumenesc:

crutoane din paine de secaraEu le servesc cu supă de chimen, supă de roşii sau la supele cremă:

supa de chimen cu crutoane

supa de chimen cu crutoane

L. le adoră şi le mănâncă goale! Ea le spune: crocante 🙂
Voi faceţi crutoane din pâine? Cum le faceţi?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

6 comentarii

  • Andreea

    Reteta asta e de mult folosita in familia mea, si mama si bunica spun ca fac „pesmet”. Ce-i drept fara sare si ulei, doar painea taiata bucatele, uscata in cuptor. Se poate apoi si rasni pentru a folosi pesmetul pentru tapetat tava

  • Aa.

    Si noi faceam asa, dar pt ca nu prea am timp sa le tin la cuptor, le coc direct in tigaie, pe aragaz, cu putin ulei de masline. Dar nu astept sa se aureasca, ci doar sa se intareasca putin. Intr-adevar, la supele crema merg cel mai bine, pt ca se inmoaie numai putin, nu se sfarama!

    • Adriana

      Aa. cand ma grabesc, le mai prajesc si eu in tigaie… Parca mie imi plac mai mult in cuptor.
      Sa stii ca nu le-am lasat nici eu foarte mult, doar ca fiind paine de secara, automat sunt mai inchise la culoare 🙂

  • Corina

    Eu in loc de sare si ulei folosesc un pic de mujdei de usturoi (o maioneza usoara de usturoi) sau ketcup de casa cu busuioc iar Matei le spune „kubeti de casa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.