Crutoane din pâine (de secară)
Dacă vă rămâne pâine (nu neaparat de secară, orice fel de pâine) neconsumată, nu o aruncaţi ci faceţi din ea crutoane!
Crutoane din pâine
Procedeul este foarte simplu. Se foloseşte pâine veche de 2, 3 zile (nu este obligatoriu, se poate folosi şi pâine proaspătă, doar că atunci timpul de coacere/prăjire a crutoanelor va fi puţin mai mare):
Se taie pâinea în cubuleţe de mărimi potrivite:
Se pun bucăţile de pâine într-o tavă, se sărează puţin (cine nu vrea, poate să nu o facă) şi se stropesc cu ulei de măsline:
Se lasă la cuptor câteva minute, până se rumenesc:
Eu le servesc cu supă de chimen, supă de roşii sau la supele cremă:
L. le adoră şi le mănâncă goale! Ea le spune: crocante 🙂
Voi faceţi crutoane din pâine? Cum le faceţi?


6 comentarii
Andreea
Reteta asta e de mult folosita in familia mea, si mama si bunica spun ca fac „pesmet”. Ce-i drept fara sare si ulei, doar painea taiata bucatele, uscata in cuptor. Se poate apoi si rasni pentru a folosi pesmetul pentru tapetat tava
Adriana
Andreea, uneori fac si eu pesmet. Atunci, intr-adevar nu pun nici sare si nici ulei.
Aa.
Si noi faceam asa, dar pt ca nu prea am timp sa le tin la cuptor, le coc direct in tigaie, pe aragaz, cu putin ulei de masline. Dar nu astept sa se aureasca, ci doar sa se intareasca putin. Intr-adevar, la supele crema merg cel mai bine, pt ca se inmoaie numai putin, nu se sfarama!
Adriana
Aa. cand ma grabesc, le mai prajesc si eu in tigaie… Parca mie imi plac mai mult in cuptor.
Sa stii ca nu le-am lasat nici eu foarte mult, doar ca fiind paine de secara, automat sunt mai inchise la culoare 🙂
Corina
Eu in loc de sare si ulei folosesc un pic de mujdei de usturoi (o maioneza usoara de usturoi) sau ketcup de casa cu busuioc iar Matei le spune „kubeti de casa”
Adriana
Ce idee buna, Corina!
Data viitoare incerc si eu cu mujdei de usturoi 🙂