Jocuri pentru copii

Cortex2 IQ Party – 8 provocări NOI!

Cortex2 IQ Party este continuarea jocului Cortex IQ Party despre care am scris AICI (vă invit să citiți articolul!). Cortex2 IQ Party vine cu 8 provocări noi, poate fi jucat separat sau împreună cu Cortex IQ Party.

Cortex IQ Party si Cortex2 IQ Party

Ce conține cutia cu jocul Cortex2 IQ Party?

Cutia cu jocul Cortex2 IQ Party conține:

  • 90 de cărți: 74 de cărți Test, 6 cărți Provocarea Tactilă și 10 cărți tactile în relief: rugină, gândac, cristale de gheață, minge de golf, , minge de baschet, pâine, zebră, căpșune și mușchi.
  • 6 puzzle-uri creier (24 de piese de puzzle)
  • regulamentul jocului

Care este scopul jocului?

Scopul jocului: jucătorii concurează unii împotriva celorlalți rezolvând 8 feluri diferite de este MultitaskingObservarePătrateAnalizăUnicCombinație, Urmărirea și Provocarea Tactilă) care implică funcții diferite ale creierului. Primul jucător care reușește să-și completeze puzzle-ul creier (compus din 4 piese) este declarat câștigător!

Care sunt regulile jocului?

1. Fiecare jucător are la dispoziție 30 de secunde pentru a atinge și studia cele 10 cărți tactile, după carea acestea sunt puse deoparte.

2. Celelalte cărți (care conțin testele jocului) se amestecă și se pun într-un singur teanc, cu fața în jos, în mijlocul mesei.

3. Cel mai tânăr jucător începe jocul și întoarce prima carte din teancul din mijlocul mesei. Toți jucătorii se uită la carte și încearcă să găsească răspunsul corect. Când un jucător crede că a găsit răspunsul corect, acoperă imediat cartea cu mâna și dă răspunsul.

Dacă răspunsul său este corect, ia cartea și o pune în fața sa. Dacă răspunsul său este greșit, jucătorul nu primește cartea și nici nu poate răspunde în runda următoare.

4. Când un jucător are două cărți de același tip (spatele cărții este identic), le poate schimba cu o bucată de puzzle creier.

5. Primul jucător care își completează puzzle-ul creier câștigă jocul!

Care sunt cele 8 noi provocări?

1 – Multitasking

Pe spatele cărții este indicată câte o culoare pentru fiecare mână (roșu pentru mâna stângă și albastru pentru mâna dreaptă).

Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să indice numărul corect de degete de la mâna din imaginea de pe carte și în același timp să spună cu voce tare numărul indicat în bulină, toate acestea în timp ce acoperă cartea cu cealaltă mână.

Exemplu: jucătorul trebuie să indice 5 cu mâna stângă și să spună 4 în timp ce acoperă cartea cu mâna dreaptă!

Cortex2 IQ Party, multitasking

2 – Observare

Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să indice culoarea robotului defect.

Exemplu: răspunsul corect este albastru (penultimul roboțel de pe primul rând)

Cortex2 IQ Party, observare

3 – Pătrate

Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să spună numărul corect de pătrate de care este nevoie pentru a umple spațiile goale.

Exemplu: răspunsul corect este 20 de pătrate!

Cortex2 IQ Party, pătrățele

4 – Analiză

Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să spună ce culoare au cele 4 capace de sticlă ce formează o linie orizontală, verticală sau diagonală.

Exemplu: răspunsul corect este albastru (capacele albastre formează o linie verticală)!

Cortex2 IQ Party, analiza

5 – Unic

Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să indice care este lucrul unic în funcție de culoare sau formă.

Exemplu: răspunsul corect este toporul!

Cortex2 IQ Party, unic

6 – Combinație

Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să spună care dintre cele 3 forme indicate va completa steaua, astfel încât culorile să fie în ordinea corectă.

Exemplu: răspunsul corect este 3!

Cortex2 IQ Party, combinație

7 – Urmărirea

Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să găsească intrările care duc spre centrul labirintului.

Exemplu: răspunsul corect este A și C!

Cortex2 IQ Party, urmărirea

8 – Provocarea Tactilă

Această carte îi permite jucătorului care a câștigat cartea precedentă să încerce Provocarea Tactilă. Ceilalți jucători aleg o carte din teancul celor 10 cărți tactile și o dau, cu fața în jos, celui supus provocării. Jucătorul provocat trebuie să recunoască textura cărții, folosindu-se doar de simțul său tactil, și are la dispoziție doar 10 secunde pentru aceasta.

Cortex2 IQ Party, provocarea tactilă

Dacă răspunsul este corect, jucătorul câștigă o nouă piesă de puzzle creier, iar cartea tactilă folosită este returnată în teancul celor 10 cărți tactile. Dacă răspunsul este greșit, jocul continuă ca de obicei și o nouă carte este întoarsă din teancul din mijlocul mesei.

Care sunt impresiile mele?

  • Aceste 8 provocări noi mi s-au părut puțin mai complexe decât cele din Cortex IQ Party, dar pot fi rezolvate atât de copii (mai mari de 8 ani, aș zice eu) cât și de adulți!
  • Deși la început regulile și înțelegerea celor 8 tipuri noi de provocări mi s-au părut puțin intimidante, după 2 – 3 ture jucate (la început cu regulamentul jocului în față) nu am mai avut probleme. Totuși, pentru început recomand să aveți regulamentul jocului la îndemână!
  • Îmi place tare mult faptul că se pot combina cele două jocuri Cortex IQ Party și Cortex2 IQ Party și astfel rezultă un număr dublu  de provocări!
  • Personal, cel mai greu tip de test mi s-a părut cel în care trebuie să indici lucrul unic în funcție de culoare sau formă. Sunt câteva cartonașe la care nu sunt sigură care este răspunsul corect.

De unde poate fi achiziționat jocul?

Jocul poate fi achiziționat de AICI, unde găsiți o gamă foarte largă de jocuri interesante (jocuri de familie, jocuri logice, jocuri de strategie, etc.)!

_________

Deci, concluzia finalăjocul este foarte frumos și antrenant! Le recomand pe amândouă (Cortex IQ Party și Cortex2 IQ Party), mai ales acum că vine imediat luna decembrie, iar moșul nu prea mai știe ce să pună în ghetuțele copiilor 🙂 !

Voi aveți aceste jocuri? Ce păreri aveți despre ele?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.