Cortex IQ Party, sau cum să-ți testezi gândirea, memoria și viteza!
Cortex IQ Party este un joc care îți testează gândirea, memoria și viteza! Jocul te provoacă să-ți folosești puterea creierului în timp ce concurezi cu alți jucători în 8 provocări diferite, incluzând: deducție, potrivirea imaginilor, coordonare, labirinturi, memorie și multe altele!
Numărul de jucători : 2 – 6 jucători.
Vârsta recomandată: 8 ani +.
Cortex IQ Party
Ce conține cutia cu jocul Cortex IQ Party?
Cutia cu jocul Cortex IQ Party conține:
- 90 de cărți: 74 de cărți Test, 6 cărți Provocarea Tactilă și 10 cărți tactile în relief: ursuleț de pluș, piele, funie, lemn, piersică, minge de baschet, pâine, zebră, căpșune și mușchi.
- 6 puzzle-uri creier (24 de piese de puzzle)
- regulamentul jocului
Care este scopul jocului?
Scopul jocului: jucătorii concurează unii împotriva celorlalți rezolvând 8 feluri diferite de teste (Memorie, Labirint, Culoare, Coordonare, Dublură, Frecvență, Logică și Provocarea Tactilă) care implică funcții diferite ale creierului. Primul jucător care reușește să-și completeze puzzle-ul creier (compus din 4 piese) este declarat câștigător!
Care sunt regulile jocului?
1. Fiecare jucător are la dispoziție 30 de secunde pentru a atinge și studia cele 10 cărți tactile, după carea acestea sunt puse deoparte.
2. Celelalte cărți (care conțin testele jocului) se amestecă și se pun într-un singur teanc, cu fața în jos, în mijlocul mesei.
3. Cel mai tânăr jucător începe jocul și întoarce prima carte din teancul din mijlocul mesei. Toți jucătorii se uită la carte și încearcă să găsească răspunsul corect. Când un jucător crede că a găsit răspunsul corect, acoperă imediat cartea cu mâna și dă răspunsul.
Dacă răspunsul său este corect, ia cartea și o pune în fața sa. Dacă răspunsul său este greșit, jucătorul nu primește cartea și nici nu poate răspunde în runda următoare.
4. Când un jucător are două cărți de același tip (spatele cărții este identic), le poate schimba cu o bucată de puzzle creier
5. Primul jucător care își completează puzzle-ul creier câștigă jocul!
Care sunt cele 8 tipuri de teste?
1 – Memorie
Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să acopere cartea cu mâna și să numească cele 5 obiecte de pe carte.
Exemplu: răspunsul corect este papion, ochelari, cheie, umbrelă și balon.
2 – Labirint
Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să găsească ieșirea din labirint, pornind de la săgeata existentă.
Exemplu: răspunsul corect este C.
3 – Culoare
Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să găsească cuvântul care este scris cu propria culoare.
Exemplu: răspunsul corect este GREEN.
4 – Coordonare
Pe spatele cărții este indicată o culoare pentru fiecare mână și câte un număr pentru fiecare deget. Cartea se întoarce și va arăta ce deget, sau degete și de la care mână trebuie puse pe zona indicată în imagine. Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să pună corect degetele pe zona indicată în imagine.
Exemplu: jucătorul trebuie să pună degetul mijlociu, inelarul și degetul mic de la mâna stângă pe propria frunte și să acopere cu mâna dreaptă cartea.
5 – Dublură
Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să găsească imaginile care se repetă.
Exemplu: răspunsul corect este GÂSCA.
6 – Frecvență
Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să găsească imaginea care apare de cele mai multe ori pe carte.
Exemplu: răspunsul corect este bila neagră care indică cifra 8.
7 – Logică
Jucătorul care acceptă acest tip de test trebuie să găsească forma care se potrivește perfect în structura principală.
Exemplu: răspunsul corect este C.
8 – Provocarea Tactilă
Această carte îi permite jucătorului care a câștigat cartea precedentă să încerce Provocarea Tactilă. Ceilalți jucători aleg o carte din teancul celor 10 cărți tactile și o dau, cu fața în jos, celui supus provocării. Jucătorul provocat trebuie să recunoască textura cărții, folosindu-se doar de simțul său tactil, și are la dispoziție doar 10 secunde pentru aceasta.
Dacă răspunsul este corect, jucătorul câștigă o nouă piesă de puzzle creier, iar cartea tactilă folosită este returnată în teancul celor 10 cărți tactile. Dacă răspunsul este greșit, jocul continuă ca de obicei și o nouă carte este întoarsă din teancul din mijlocul mesei.
Iată și o scurtă prezentare video a jocului:
Recomand sau nu recomand acest joc?
Nouă ne-a plăcut tare mult acest joc și îl recomand cu drag! Nu avem nimic similar și ni s-a părut interesant și provocator.
Regulile și înțelegerea celor 8 tipuri de provocări pot fi intimidante la început, dar după 2 -3 ture jucate (la început cu regulamentul jocului în față) nu am mai avut probleme.
Foarte interesant mi s-a părut faptul că din cele 8 provocări mie cea mai grea mi s-a părut cea de coordonare (nicicum nu reușesc să aleg degetele corecte și să le pun pe zona indicată în imagine – dacă nu greșesc degetelele, sigur nu le aleg de la mâna corectă 🙂 ), în timp ce pentru Laura aceasta a fost o provocare foarte ușoară. În schimb, Laura a întâmpinat ceva dificultăți la provocarea cu dublurile imaginilor, deoarece imaginile care se repetă au culori diferite și oarecum te induc în eroare.
De unde poate fi achiziționat jocul?
Jocul poate fi achiziționat de AICI, unde găsiți o gamă foarte largă de jocuri interesante (jocuri de familie, jocuri logice, jocuri de strategie, etc.)!
Jocul are și o continuare cu 8 provocări noi, dar despre aceste noi provocări vă voi povesti într-un articol viitor!
_________
Deci, concluzia finală: jocul este foarte frumos și antrenant! Îl recomand, mai ales acum că vine imediat luna decembrie, când moșul nu prea mai știe ce să pună în ghetuțele copiilor 🙂 !
Voi aveți acest joc? Ce păreri aveți despre el?


2 comentarii
Laura Frunza
Pare foarte interesant și nici nu e foarte scump. Mulțumim pentru recomandare!
Adriana
Nu e scump si e chiar fain! Are o continuare cu alte 8 provocari, care pot fi cumulate cu acestea si jocul devine astfel mult mai mai antrenant!