Confruntarea jucariilor – Ou de dinozaur vs. Robofish
Înainte să fiu mămică, de foarte multe ori mi-am spus în sinea mea că:
- eu nu o să cumpăr foarte multe jucării copilului meu, ceea ce o să cumpăr o să fie educativ şi de calitate 🙂
- eu nu o să am casa invadată de jucării 🙂
- în casa mea nu o să fie jucării aruncate peste tot deoarece copilul meu o să fie foarte ascultător şi ordonat şi o să le strângă singur 🙂
- eu nu o să cedez plânsului/crizelor copilului meu atunci când o să-şi dorească o jucărie pe care eu consider că nu merită daţi banii pentru că nu este de calitate, nu este educativă, este un kitsch,… 🙂
Cred că nu mai are nici un rost să vă spun că totul este exact pe dos: am cumpărat şi cumpăr mult prea multe jucării, am casa invadată de jucării care stau aruncate peste tot (totuşi, trebuie să recunosc că în ultima perioada L. începe să fie mai ordonată şi să mai strângă din ele), am cedat plânsului/rugăminţilor insistente ale copilului meu în ceea ce priveşte achiziţionarea unor jucării…
Şi acum, dacă tot am casa invadată de jucării dorite sau mai puţin dorite, îndrăgite sau mai puţin îndrăgite, utilizate sau aruncate într-un colţ după doar câteva minute, ce ar fi dacă aş încerca să fac o comparaţie între jucării. Poate citind aceste rânduri vă veţi gândi de două ori înainte să achiziţionaţi o anumită jucărie… Măcar voi, dacă eu nu am făcut-o…
Aşadar, azi avem primul episod din Confruntarea jucariilor, iar protagoniştii sunt: Oul de dinozaur (Growing hatching egg) şi RoboFish (pestisorul robot):
Confruntarea jucariilor – Ou de dinozaur vs. Robofish
Şi acum să le luăm pe rând:
Cost:
- Oul de dinozaur: 2.99 RON – l-am găsit întâmplător într-un magazin de cartier şi l-am cumpărat fără ca L. să ştie sau să-mi ceară acest lucru.
- RoboFish: 39.90 RON – de când l-a văzut prima dată în reclama de la TV fetiţa mea şi l-a dorit pe acest RoboFish. Deşi am încercat să-i explic că este doar un peştişor mecanic, este foarte scump (iniţial această jucărie a costat peste 50 RON) ea mă bătea periodic la cap cu faptul că îşi doreşte tare mult acest RoboFish. Într-un final am cedat şi i l-am cumpărat (de fapt i l-a adus moşul…), dar tot am dat aproape 40 RON pe el.
Scor: 1-0 pentru Oul de dinozaur!
Captivarea atenţiei:
- Oul de dinozaur – ei bine acest ou ne-a ţinut în suspans vreo 36 de ore până când puiuţul de dinozaur a ieşit complet din ou.
- RoboFish – fix 5 minute. Se mai joacă cu el în vană când face baie, dar mai mult înoată singur fără să fie băgat în seamă.
Scor: 2-0 pentru Oul de dinozaur!
Caracterul educativ al jucăriei:
- Oul de dinozaur – cu ajutorul acestei jucării: am învăţat despre cum au eclozat dinozaurii din ou, am recapitulat informaţiile pe care le ştiam deja despre dinozauri şi am învăţat altele noi (răsfoind cărţile noastre cu şi despre dinozauri), am utilizat jucăria în diverse activităţi: realizarea de fosile/amprente de dinozauri, simularea unei erupţii vulcanice, etc.
- RoboFish – am folosit această jucărie în discuţiile noastre despre peşti (unde trăiesc, cum înoată, cum respira sub apă,etc)
Scor final: 3-1 pentru Oul de dinozaur!
În cazul nostru, din această confruntare iese câştigător oul de dinozaur – pe care vă recomand să-l achiziţionaţi dacă îl găsiţi pe undeva. Nu-l abandonăm încă pe Robofish, sper doar să găsim activităţi în care să-l includem astfel încât să nu fie vorba doar de bani aruncaţi în vânt… Ceva idei?
Sunt foarte curioasă dacă voi aveţi aceste jucării şi care este părerea voastră despre ele?


7 comentarii
Mihaela Dămăceanu
Avem Robofish-ul primit de sărbători şi entuziasmul a rezistat vreo 3 zile, în timpul băii de seară. Oul nu îl avem, dar am reţinut ideea. Vezi ce face marketingul din noi? Lucrează inconştient chiar şi când avem impresia că ne opunem.
adriana
Da, marketingul ii de vina 🙂 Nu-mi dau seama de ce toti copiii si l-au dorit pe acest RoboFish, ca nu e mare lucru… Cred ca faptul ca se misca si arata ca un peste adevarat…
Daca gasiti oul, sa-l cumparati! Sunt sigura ca o sa-i placa si lui Mihnea.
Alexa
Noi inca rezistam eroic la Robo-fish:) am fost aproape de a-l cumpara de sarbatori, cind era redus in Noriel sau alt magazin de jocuri, dar am reusit sa rezistam cind am vazut cit de mic e de fapt… Am avut ceva similar cu oul de dinozaur, respectiv am avut ou de crocodil… singura problema a fost ca acel crocodil a inceput sa arate destul de rau dupa vreo doua luni (cu cicluri periodice de bagat in apa/scos din apa), parind ca vrea incet dar sigur sa se descompuna. Drept pentru care a disparut din peisaj (copiii inca il cauta pe balcon din cind in cind, poate o sa primeasca altul la un moment dat…) dar m-a distrat mult articolul tau. E util pentru parinti.
adriana
Alexa, rezistati eroic in continuare 🙂 Nu prea merita sa-l cumparati…poate cand ii mai scade pretul…
Raluca
Foarte util articolul. Noi am primit un pestisor asemanator, iar datorita lui, S. m-a batut la cap sa invatam despre pesti, deci a avut si o latura educativa, pornita strict din initiativa lui. Am avut si noi ou de dinozaur, dar S nu a avut rabdare sa astepte sa vada cum iese puiul, s-a furisat si l-a spart singur sa vada ce e inauntru. Ambele au fost primite cadou, dar daca ar fi sa cumpar, si eu as opta pentru ou.
adriana
Raluca, cred ca la lectiile despre pesti il vom folosi si noi pe RoboFish.
Ce scump a fost S. … cam s-a furisat el sa sparga singur oul 🙂
Laura
Imi place ideea asta, sa mai pui si alte articole din alta categorie. Eu am scapat, n-a cerut Robofish, in schimb a tot cerut alte prostii de la reclame. Eu nu cedez (ii spun ca reclamele mint, ca vor sa ne faca sa cumparam lucruri scumpe si inutile) dar tatal ei i-a luat de Craciun nu stiu ce prostie Fruity Hoops si Trusa de stele, doua chestii care stau pe acelasi raft pe care le-am pus eu dupa Craciun si unde nu cred ca vor mai fi atinse prea curand. De obicei, las sa treaca mai mult timp intre cerere si momentul in care ii iau ceva, ca sa vad daca chiar isi doreste acel lucru sau e doar un moft.