Din bucătăria mea

Ciuperci umplute la cuptor

Foarte simplu şi uşor de realizat sunt aceste ciuperci umplute.

Ingrediente:

  • ciuperci champinion cu pălăria mai mare
  • o ceapă mică
  • caşcaval
  • ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • sare, piper
Mod de preparare:
– se spală ciupercile (am văzut în multe locuri că nu este indicat să se spele ciupercile, dar eu parcă nu aş putea să le pregătesc aşa nespălate, aşa că le trec repede sub un jet de apă rece…) şi li se scot picioruşele (pe care le vom folosi la umplutură)
– ciupercile se aşează într-o tavă potrivită şi se stropesc cu puţin ulei de măsline
Ciuperci umplute
– se toacă ceapa foarte mărunt
– picioruşele ciupercilor se tau mărunt
-se prepară compoziţia pentru umplut ciupercile: se căleşte ceapa în puţin ulei de măsline, se adaugă picioruşele ciupercilor, sare, piper, pătrunjel verde
umplutura pentru ciuperci la cuptor
– se umplu ciupercile cu compoziţia pregătită şi se dau la cuptor pentru 15 minute.
ciuperci umplute
– se adaugă câte o felie de caşcaval peste fiecare ciupercuţă şi se mai lasă la cuptor pentru încă 5 minute
Rezultatul: ciuperci umplute
Ciuperci umplute
Poftă bună!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.