Ciuperci umplute la cuptor
Foarte simplu şi uşor de realizat sunt aceste ciuperci umplute.
Ingrediente:
- ciuperci champinion cu pălăria mai mare
- o ceapă mică
- caşcaval
- ulei de măsline
- pătrunjel verde
- sare, piper
Mod de preparare:
– se spală ciupercile (am văzut în multe locuri că nu este indicat să se spele ciupercile, dar eu parcă nu aş putea să le pregătesc aşa nespălate, aşa că le trec repede sub un jet de apă rece…) şi li se scot picioruşele (pe care le vom folosi la umplutură)
– ciupercile se aşează într-o tavă potrivită şi se stropesc cu puţin ulei de măsline
– se toacă ceapa foarte mărunt
– picioruşele ciupercilor se tau mărunt
-se prepară compoziţia pentru umplut ciupercile: se căleşte ceapa în puţin ulei de măsline, se adaugă picioruşele ciupercilor, sare, piper, pătrunjel verde
– se umplu ciupercile cu compoziţia pregătită şi se dau la cuptor pentru 15 minute.
– se adaugă câte o felie de caşcaval peste fiecare ciupercuţă şi se mai lasă la cuptor pentru încă 5 minute
Rezultatul: ciuperci umplute
Poftă bună!


5 comentarii
Iuliana M.
Foarte bună reţeta asta, o fac şi eu destul de des. Când nu e post, pentru bărbaţi pun la călit şi un pic de kaiser. Când e post o fac doar cu legume tăiate mărunt-mărunt în care strecor şi un căţel de usturoi.
Adriana
Iuliana, data viitoare incerc si eu cu usturoi. Mersi de idee!
Anonymous
Noi le facem si in varianta simpla, pe grill, doar cu sare, iar piciorusele le folosesc la altceva. Langa niste cartofi taranesti merg f bine in post!
Aa.
Adriana
Eu le fac asa vara la gratar…
Off, abia astept sa se incalzeasca afara sa putem iesi la un gratar 🙂
Carmen
foarte frumoasa reteta, o s-o fac si eu!