Ciorbă de păstăi
Am pegătit azi o ciorbă de păstăi după rețeta mamei mele.
Ciorbă de păstăi
Ingrediente:
- 1 borcan de păstăi galbene
- ulei
- usturoi
- pastă de ardei roşu cu sare (eu am din toamnă) – dacă nu aveţi, puteţi înlocui cu vegeta, sau chiar cu sare
- sare, piper
- pătrunjel verde
- 1 lingură făină + 1 lingură smântână
- Se prăjesc 2-3 căţei de usturoi în ulei (puţin, doar cât să aromeze uleiul), după care se scot.
- Se adaugă păstăile din borcan, se completează cu apă.
- Se adaugă pasta de ardei, sare, piper după gust.
- Faina se amestecă cu 2-3 linguri de apă şi smântâna. Se adaugă un polonic de supă fierbinte, apoi se răstoarnă această compoziţie în oală. Lăsăm să fiarbă pe foc câteva minute.
- La sfârşit se adaugă pătrunjel verde tăiat mărunt.
Poftă bună!

