Ciorbă de dovlecei cu iaurt
Bunica ne pregătea foarte des această ciorbă de dovlecei cu iaurt. Are un gust acrişor datorită iaurtului şi este foarte gustoasă, mai ales în zilele toride de vară.
Ciorbă de dovlecei cu iaurt
Ingrediente:
- 1 dovlecel mai mare sau 2, 3 mai mici
- 1 lingură făină
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
- 250 ml iaurt
- mărar verde
Mod de preparare:
- se curăţă dovlecelul de coajă, se taie pe lungime, iar cu ajutorul unei linguri se scot sâmburii
- dovlecelul se dă pe răzătoarea cu găuri mai mari
- dovlecelul se sărează şi se lasă să stea puţin într-un bol (pentru a lăsa din apă) – nu am înţeles de ce se face acest lucru, dar dacă bunica făcea aşa…
- într-o oală se pune uleiul şi se rumeneşte puţin (foarte, foarte puţin) făina
- se adaugă apă, dovlecelul stors bine, sare, piper şi se lasă la foc încet până începe să fiarbă
- între timp iaurtul se amestecă bine cu un tel (pentru a preveni „brânzirea” lui)
- se adaugă iaurtul în ciorbă şi mai lăsam să fiarbă câteva minute
- la final se adaugă mărar verde tocat mărunt
Poftă bună!

