Pentru această reţetă de chiftele de cartofi (toci sau tocinei moldoveneşti) m-am inspirat din cartea de bucate a lui Radu Anton Roman.
Aceste găluşcute westfalo-nemţene (nu e nici un pleonasm, e vorba de Westfalia şi de Târgu-Neamţ) par mai la-ndemână decât culesul unui măr pădureţ, dar, dacă nu ştii şi mai ales nu simţi cât se stoarce pasta, cât de încinsă trebuie să fie untura, cât se prăjesc tocii, câtă sare şi cât piper să pui, şi altele asemenea, dai cele mai dezgustătoare chixuri din istoria prăjelilor. În schimb, dacă te pricepi la toate astea, ies nişte chestii straşnic de „gustătoare“!
Am adaptat puţin reţeta şi au ieşit nişte chiftele de cartofi delicioase!
Chiftele de cartofi (tocinei)
- 4 cartofi (mari)
- 1 ou
- 1 lingură de făină (opţional, se poate şi fără a adăuga făină)
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
Poftă bună!
no replies