Cărți pentru copii

„Charlie și fabrica de ciocolată” și „Charlie și marele ascensor de sticlă”, cărțile lui Roald Dahl

În această perioadă de izolare socială am profitat de timpul liber și ne-am jucat mai mult, am realizat diferite activități practice, dar am și citit. Azi vreau să vă scriu despre două cărți pe care Laura le-a citit în această perioadă: Charlie și fabrica de ciocolată și Charlie și marele ascensor de sticlă.

„Charlie și fabrica de ciocolată” și „Charlie și marele ascensor de sticlă”

Cărțile cu Charlie, Roald Dahl
Ambele cărți sunt scrise de Roald Dahl, unul dintre cei mai renumiți scriitori de literatură pentru copii!

Charlie și fabrica de ciocolată

Charlie și fabrica de ciocolată
Charlie Bucket, personajul principal, este un băiețel sărac din Anglia, care locuiește împreună cu familia lui: bunicuțul Joe, bunicuța Josephine, bunicuțul George, bunicuța Georgina și domnul și doamna Bucket (părinții lui Charlie) într-o casă dărăpănată de lângă cea mai mare fabrică de ciocolată din lume.
Patronul fabricii este domnul Willy Wonka, care a închis fabrica pentru o vreme, dar a redeschis-o. Nimeni nu intra sau ieșea din aceasta. Dar, într-o zi, un articol dintr-un ziar spunea că domnul Wonka, cel mai iscusit inventator din lume, va deschide porțile uimitoarei sale fabrici de ciocolată pentru cinci copii norocoși (de aceea a pus în cinci ambalaje de ciocolată niște bilete aurii). Charlie iubește mult ciocolata și își dorește tare mult un Bilet de Aur… oare va fi suficient de norocos să-l obțină?
Charlie și fabrica de ciocolată, pagină din carte

Charlie și marele ascensor de sticlă

Charlie și marele ascensor de sticlă este continuarea romanului Charlie și fabrica de ciocolată.

Charlie și marele ascensor de sticlă
Charlie a câștigat fabrica de ciocolată, dar aventurile prin care trece alături de bizarul domn Wonka și de ciudata sa familie nu sunt nici pe departe încheiate!
În paginile acestei cărți, cu toții sunt pasagerii Marelui Ascensor de Sticlă, mașinărie care îi va purta într-o fabuloasă călătorie prin spațiul cosmic. Spre finalul cărții, cei trei bunici țintuiți la pat vor suferi niște transformări deopotrivă uluitoare și pline de haz.
Peste toate acestea, pasagerii Marelui Ascensor de Sticlă vor avea parte și de o confruntare cu niște creaturi înfricoșătoare, o călătorie în măruntaiele pământului și o întâlnire cu niște șefi de stat de tot râsul.
Charlie și marele ascensor de sticlă, pagina din carte
Aici puteți găsi toate articolele de pe blog despre cărțile pentru copii!
Spor la citit!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.