Activități pentru copii

Cea mai simplă rețetă de slime! Cum să faci slime acasă?

Vara aceasta am încercat mai multe rețete de slime: slime din pastă de dinți (am stricat vreo 2 tuburi de pastă de dinți, fără niciun rezultat), slime cu detergent de vase, slime cu lipici și sare, slime cu lipici și zahăr, etc. dar toate proiectele noastre s-au finalizat cu un mare eșec! Asta până când am descoperit cea mai simplă rețetă de slime: lipici lichid, apă și glicerină boraxată! 

Fără prea mare entuziasm și descurajate de toate rateurile anterioare, am zis să încercăm totuși și această variantă, mai ales că aveam în casă toate ingredientele. Și nu mică ne-a fost mirarea când am văzut cât de ușor și rapid se poate realiza slime cu această rețetă!

Cea mai simplă rețetă de slime! Cum să faci slime acasă?

slime cu biluțe

De ce ingredinete avem nevoie pentru a realiza slime acasă?

Pentru a realiza slime acasă avem nevoie de următoarele ingrediente:

cea mai simplă rețetă de slime - ingrediente

  • 1 tub de lipici lichid (eu am folosit lipici lichid școlar de la DACO de 147 ml)
  • 147 ml apă (cantitate egală cu cea de lipici lichid!)
  • 2 lingurițe (mici!!!) de glicerină boraxată

Cum facem slime acasă?

Primul pas pe care trebuie să-l facem este să turnăm lipicul într-un bol. După ce am turnat întreg conținutul de lipici, umplem recipientul cu apă (astfel ne este mult mai ușor să măsurăm cantitatea de apă!). Este foarte important ca cele două ingrediente (lipiciul lichid și apa) să fie în cantități egale!

cea mai simplă rețetă de slime - ingrediente

Al doilea pas pe care trebuie să-l facem este să amestecăm lipiciul lichid și apa, până când acestea se omogenizează! 

cea mai simplă rețetă de slime - ingrediente

Al treilea pas pe care trebuie să-l facem este să adăugăm glicerina boraxată. Avem nevoie de 2 lingurițe mici de glicerină boraxată (găsiți de cumpărat în farmacii, nu este scumpă ~ 4 lei ). Vă recomand să o adăugați pe rând: o liguriță de glicerină boraxată + amestecați bine, apoi cea de-a doua linguriță de glicerină boraxată + amestecați bine!

cea mai simplă rețetă de slime - ingrediente

Imediat ce veți adăuga glicerina boraxată în amestecul de lipici lichid cu apă, veți observa că slime-ul începe să se formeze.

cea mai simplă rețetă de slime - ingrediente cea mai simplă rețetă de slime - ingrediente cea mai simplă rețetă de slime - ingrediente

Aceasta este rețeta de bază de slime! Este testată de noi și funcționează garantat! Încercați-o și voi și vă aștept să-mi lăsați un comentariu în care să-mi spuneți cum v-a ieșit!

Slime cu biluțe și sclipici

Entuziasmate de reușita noastră am trecut la joacă! În slime-ul realizat cu cea mai simplă rețetă de slime, am adăugat sclipici și biluțe de polistiren și am obținut astfel slime cu biluțe și sclipici!

slime cu biluțe - ingrediente slime cu biluțe

Slime-ul obținut cu această rețetă este foarte elastic și nu este lipicios (totuși, dacă doriți puteți să vă puneți 1-2 picături de ulei în palme înainte de a începe joacă, astfel sigur nu vi se va lipi nimic de mâini!).

Să înceapă distracția!

slime cu biluțe slime cu biluțeslime cu biluțeslime cu biluțe slime cu biluțeslime cu biluțe slime cu biluțe slime cu biluțe slime cu biluțe

Ce părere aveți de această rețetă de slime? Vă tentează să o încercați?

Aici puteți vedea cum am realizat slime pufos!

Spor la joacă!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.