Școala

Ce penar să aleg pentru școală: dublu, simplu sau transparent?

Dacă cineva mi-ar pune următoarea întrebare: Ce penar să aleg pentru școală? i-aș răspunde fără a sta pe gânduri să alegă cel mai simplu penar posibil! Vă explic mai jos de ce am ajuns (eu împreună cu Laura) la concluzia că penarul simplu (dacă este și transparent, cu atât mai bine!) este cea mai bun variantă.

Ce penar să aleg pentru școală: dublu, simplu sau transparent?

penare pentru școală

Penar dublu cu suporturi elastice

La începutul clasei pregătitoare Laura și-a ales acest penar dublu (echipat) cu suporturi elastice. A costat o căruță de bani (dacă îmi aduc bine aminte a fost chiar mai scump decât ghiozanul pe care și l-a ales), iar faptul că are un Furby pufos pe el a cântărit destul de mult în alegerea făcută!

Am încercat eu să-i explic că nu-i va fi tocmai la îndemână să-și aranjeze creioanele în suporturile elastice, că acele creioane și carioci cu care este echipat nu sunt de cea mai bună calitate, dar nimic nu a contat pentru ea.

În cele din urmă am cedat și i l-am cumpărat. Începea clasa pregătitoare, și mă gândeam că niște rechizite pe placul ei îi vor face tranziția mai ușoară.

penar dublu cu suporturi elastice

Dar, nu a durat mult și domnișoara mea a ajuns la concluzia că ceea ce i-am spus eu despre penar este cât se poate de adevărat: cariocile au cedat destul de repede, creioanele colorate nu erau tocmai ok, iar faptul că trebuia să-și aranjeze creioanele și cariocile în suporturile elastice îi răpea destul de mult timp. În consecință, creioanele și cariocile nu mai stăteau frumos în penar, ci aruncate prin ghiozdan 🙂 .penar dublu cu suporturi elastice

Penar simplu cu două compartimente

La începutul clasei întâi și-a ales acest penar mai simplu cu două compartimente, de culoare roz, decorat cu unicorn. Și de această dată unicornul a cântărit destul de mult în alegerea făcută, dar măcar acum putea să-și pună ustensilele de scris la grămadă, fără a mai pierde timpul cu aranjarea lor în suporturi.

penar dublu

Penarul este rezistent, destul de încăpător și l-a folosit atât în clasa întâi, cât și în clasa a doua. Singurul lucru de care am auzit-o plângându-se a fost că atunci când are nevoie de un anumit creion, de cele mai multe ori trebuie să le răstoarne pe toate ca să și-l găsească.

penar dublu

Penar simplu transparent

Așa că, atunci când a văzut acest penar transparent (l-am găsit la Auchan și a costat 4,99 lei) a spus că acesta este penarul perfect pentru ea! penar transparent

Fiind un penar transparent, îi este foarte ușor să-și găsească lucrurile din el. Nu mai trebuie să scotocească sau să răstoarne tot conținutul penarului pentru a-și găsi un anumit creion colorat!

penar transparent

Și iată cum după 3 ani de școală am ajuns de la un penar complicat (și destul de scump) la cel mai simplu penar posibil: penarul transparent!

________

Copiii voștri ce tip de penar și-au ales pentru acest an școlar?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

    • Adriana

      Eu nu reușesc să-mi aduc aminte cum era penarul meu de la școală 🙁 Sigur era unul mic, dar nu mi-l pot aduce aminte …
      Si Laura cară la scoala o grămadă de creioane, carioci, radiere, ascuțitoare,… Sper să le mai rărească anul acesta, să-i încapă toate lucrurile în penarul transparent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.