Cărți pentru copii

Ce citim în vacanța de vară? Despre Pippi Șosețica și ideile ei năstrușnice!

Pippi Șosețica are puteri nemaivăzute, este lipsită de bune mariere, nu-i place la școală și nu știe să scrie corect, are o viață dezordonată și un comportament inadecvat (deși ea nu este de aceeași părere!), este un copil cu idei cel puțin bizare, dar cu toate acestea are o inimă mare, un suflet cald și am îndrăgit-o imediat!

Pippi Șosețica și ideile ei năstrușnice!

Pippi Șosețica și ideile ei năstrușnice

Cartea începe puțin trist: Pippi și-a pierdut ambii părinți (mama ei murise, iar tatăl ei era și el dispărut în mare, după ce i s-a scufundat corabia), iar eu trebuie să recunosc că Laura a fost tentată să renunțe să o mai citescă. Dar, am încurajat-o să continue, spunându-i că eu știu că Pippi (pe numele eu adevărat Pippilotta Merindela Persiana Minta Aluefraim Șosețica) este o fetiță aparte, care are multe idei năstrușnice și despre care ar fi interesant să aflăm și noi!

Iar, pe măsură ce a citit (și mi-a citit și mie) despre ideile ei năstrușnice, a îndrăgit-o imediat pe Pippi, această fetiță unică și mereu pusă pe șotii.

Pippi Șosețica

Cartea Pippi Șosețica (în suedeză Pippi Långstrump) este scrisă de Astrid Lindgren și a apărut pentru prima dată în noiembrie 1945 la editura Rabén & Sjögren. De atunci a fost tradusă în peste 40 de limbi și a fost citită de milioane de copii, care s-au amuzat copios de ideile năstrușnice ale acestei fetițe unice: Pippi Șosețica

Alte idei de lecturi de vacanță găsiți aici!

Spor la citit! Să aveți o vacanță frumoasă!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.