Cărți pentru copii

Ce citim în vacanţa de vară? Cărţile cu Pisica asasină!

Cărțile din seria „Pisica asasină” de la editura Paralela 45 au fascinat-o pe Laura încă de la primele pagini citite, astfel că a citit câte o carte pe zi, neputând să lase cărțile din mână până când nu a aflat deznodământul aventurilor Pisicii asasine. Mi-a spus că aceste cărți sunt total diferite de cărțile cu pisici pe care le-a mai citit până acum.

Seria de cărţi pentru copii „Pisica asasină”

Pisica asasină. Întoarcerea pisicii asasine

Laura a primit primele 3 volume din această serie de cărți pentru copii: Jurnalul unei Pisici asasine, Întoarcerea Pisicii asasine și Răzbunarea Pisicii asasine, dar am observat pe site la Editura Parlelea 45 că ar mai fi traduse încă două volume: Aniversarea Pisicii asasine și Crăciunul Pisicii asasine. Mi-a cerut să i le cumpăr și pe acestea două!

seria de cărți "Pisica asasină", editura Paralela 45

Autoarea acestei serii de cărți este Anne Fine, o autoare care a scris peste 50 de cărți pentru copii, pentru care a fost nominalizată și premiată la numeroase și prestigioase premii britanice.

Stilul narativ al cărților este unul antrenant și presărat cu umor sec, ușor ironic.

***

Jurnalul unei Pisici asasine

Motanul Tuffy locuiește împreună cu familia sa: Ellie, mama lui Ellie și tatăl lui Ellie într-o casă cu grădină și cu o intrare pentru pisici. Acesta și-a câștigat porecla de Pisică asasină în urma unui șir de întâmplări soldate cu ceva mort (o păsăre moartă, un șoarece mort și  iepurele Thumper din vecini) pe covorul din casă. Acest obicei de a-și aduce în casă trofeele îl bagă în mare încurcătură. Întreaga familie este preocupată să îl determine pe motan să se comporte „așa cum trebuie” și să îndrepte „situațiile” create de acesta.

Jurnalul pisicii asasine

***

Întoarcerea Pisicii asasine

De data aceasta aventurile Pisicii asasine se petrec în absența membrilor familiei (aceștia fiind plecați în vacanță) și implică un vicar, o fetiță pe nume Melanie și dorința ei cea mai mare: de a avea o pisică exact ca și Tuffy, o deghizare și mult ton cu smântână!

Întoarcerea pisicii asasine

***

Răzbunarea Pisicii asasine

Lui Tuffy nu-i place deloc (defapt, chiar detestă!) „opera de artă” pe care mama lui Ellie a adus-o în casă. În consecință, face tot posibilul să înlocuiască această „operă de artă” cu ceva într-adevăr frumos, care „să merite” să fie expus pe perete!

Răzbunarea pisicii asasine

Văzând-o pe  Laura cât de bine se distrează citind aceste cărți, le-am luat și eu și le-am răsfoit. Într-adevăr sunt haioase, pline de umor ușor ironic și „altfel” decât alte cărți cu pisici. Sunt foarte faine, vi le recomandăm și vouă!

Spor la citit!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.