Cărți pentru copii

Ce citim în vacanța de vară? Cărți cu aventuri șoricești!

Laura a primit prin iarnă (dacă nu mă înșel, chiar de Crăciun) aceste cărți cu aventuri șoricești, dar nu a avut timp să le citescă până acum. Sunt trei volume: LINDBERGH – Povestea unui șoricel zburător, ARMSTRONG – Călătoria fantastică a unui șoricel pe Lună și EDISON – Misterul comorii dispărute.

cărți cu aventuri șoricești

Fac o mică paranteză să vă spun că la începutul vacanței am făcut un mic inventar al cărților din biblioteca Laurei și am descoperit mai multe cărți interesante, pe care nu a apucat să le citească (în timpul anului școlar și-a tot împrumutat cărți de la biblioteca de la școală și nu a mai reușit să le citescă și pe cele de acasă). Așa că ne-am propus să nu mai cumpărăm sau să împrumutăm de la bibliotecă alte cărți, până când nu le termină de citit pe cele restante din biblioteca proprie (și are câteva cărți foarte frumoase, pe care sper să le citească în această vară).

Cărți cu aventuri șoricești, editura Corint Junior

Cărți cu aventuri șoricești

***

Cărți cu aventuri șoricești

LINDBERGH – Povestea unui șoricel zburător

Sunt vremuri foarte grele pentru un şoricel: o nouă invenţie (capcana mecanică pentru şoareci) i-a determinat pe toţi șoriceii să fugă în America. Vapoarele cu aburi sunt păzite de pisici, iar Atlanticul nu mai poate fi traversat în siguranţă. Singurul şoricel rămas are o idee senzaţională, și anume să înveţe să zboare!

Cărți cu aventuri șoricești. LINDBERGH - Povestea unui șoricel zburător

***

Cărți cu aventuri șoricești

ARMSTRONG – Călătoria fantastică a unui șoricel pe Lună

Neînfricatul șoricel se îndreaptă spre Lună într-o călătorie fantastică și o aventură de neuitat. Ne-am cam întristat puțin când am citit despre toate obstacolele și ghinioanele pe care a trebuit să le depășescă șoricelul pentru a-și îndeplini visul, dar ne-am bucurat tare mult când am citit despre reușita lui!

Cu această ocazie am discutat puțin și despre obstacolele pe care le putem întâlni în drumul nostru pentru îndeplinirea unui vis și cât de importat este să perseverăm și să nu renunțăm.

ARMSTRONG - Călătoria fantastică a unui șoricel pe Lună

***

Cărți cu aventuri șoricești

EDISON – Misterul comorii dispărute

Dacă în prima carte am citit despre cum a învățat un șoricel să zboare, iar în a doua carte am citit despre cum a ajuns pe Lună, în această carte șoricelul se va scufunda în căutarea unei comori dispărute.

EDISON - misterul comorii dispărute

Ne-au plăcut tare mult și aceste aventuri șoricești, în care doi prieteni șoricei construiesc un vas cu care vor să coboare pe fundul oceanului, pentru a găsi o comoară dispărută. Dar, ceea ce descoperă le depășește orice așteptare…

EDISON - misterul comorii dispărute

Foarte frumoase toate aceste trei cărți! Sunt pline de învățăminte: să nu renunți niciodată la visul tău, să lupți pentru ideile în care crezi cu tărie și să nu de dai din calea obstacolelor, ci să încerci să le depășești!

Alte idei de lecturi de vacanță găsiți aici!

Spor la citit! Să aveți o vacanță frumoasă!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.