Școala

Cărți citite în vacanța de vară, clasa întâi

Mai sunt doar câteva zile din vacanța de vară! A fost o vacanță frumoasă, dar parcă a trecut mult prea repede… Spre deosebire de anul trecut, Laura nu a primit caiet cu lecturi suplimentare pentru vacanța de vară, așa că a rămas la latitudinea noastră ce cărți să citescă în această vacanță.

Am observat că nu are răbdare să citescă o carte cu foarte multe pagini, ci preferă povestioarele mai scurte. Așa că am scos din bibliotecă cărțile cu povestiri mai scurte (eventual cu text scris mai mare) și cu imagini frumoase.

Cărți citite în vacanța de vară, clasa întâi

cărți citite în vacanța de vară, clasa I

A început cu Trambulina, bat-o vina! o carte foarte haioasă în versuri apărută la editura Cutiuța cu povești. Despre această carte am scris aici: Trambulina, bat-o vina!

***

L-a redescoperit pe spiridușul Pixi citind câteva din cărticelele din colecția de buzunar Pixi. Despre această colecție de cărticele am scris aici: colecția de cărticele Pixi.

***

A recitit poeziile haioase despre fiecare literă a alfabetului din cartea Alfabetul desenat mai ușor de învățat.  Despre această carte am scris aici: Alfabetul desenat mai ușor de învățat.

***

A citit aventurile în versuri ale lui Țepișor și ale colegilor lui de clasă în Povestea Vitaminelor, carte scrisă de Lucia Muntean.

Povestea vitaminelor

***

Și cartea Puișorul curios apărută la Editura Crișan se regăsește pe lista cărților citite în această vacanță. Despre acestă carte am scris aici: Puișorul curios.

***

A citit despre dărnicie și plăcerea de a dărui în cartea Vivi și copacul roditor, o carte în care Vivi (o veveriță tare jucăușă) se hotărăște să lase de-o parte egoismul și alege generozitatea.

Vivi si copacul roditor

***

A citit și despre dorința brotacului Oaky de a deveni o broască țestoasă în cartea Dorința lui Oaky apărută la editura All:

Dorinta lui Oaky

***

Aceste 3 cărți cu prințesa Matilda și poneiul său Caramelo apărute la editura Girasol au fost preferatele vacanței:

Printesa matilda si poneiul Caramelo

Copiii voștri ce cărți au citit în această vacanță?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

    • Adriana

      Uneori a citit din proprie initiativa (de exemplu cartea Trambulina, bat-o vina!, pe care a citit-o si recitit-o de vreo 10 ori). Alteori a citit pentru ca i-am sugerat noi sa mai citesca o carte sau pentru ca ne-a vazut pe noi citind si atunci i s-a deschis putin apetitul…
      Cartea „Vivi si copacul roditor” este foarte frumoasa! Am sa scriu in curand un articol separat despre ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.