Din bucătăria mea

Cătina cu miere

Știați că fructul de cătină conține de 2 ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele? Știați că fructul de cătină conține vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F? Știați că fructul de cătină conține betacaroten într-un procent superior celui din pulpa de morcov? Știați că fructul de cătină conține fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu?

cătinăbobițe de cătinăToate aceste componente fac din fructul de cătină un bun imunostimulent! Pentru că în curând va începe din nou grădinița și mă gândesc cu groază la răcelile, mucii și tusea de anul trecut, m-am gândit să încep cu fetița mea o cură de cătină!

Cătina cu miere

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, bobițele de cătină sunt destul de acre. De aceea am pregătit următorul amestec: într-un borcănaș am pus două treimi fructe de cătină și o treime miere de albine. Am amestecat bine conținutul din borcan și în fiecare dimineață luăm (toți membrii familiei!) câte o linguriță de catina cu miere pe stomacul gol. Sper ca astfel să ne mai întărim puțin sistemul imunitar și să trecem cu bine de sezonul rece.

Cătină cu miereVoi consumați cătină? Ați făcut cure de imunizare cu cătină? Au avut efect aceste cure de imunizare?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.