Cătina cu miere
Știați că fructul de cătină conține de 2 ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele? Știați că fructul de cătină conține vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F? Știați că fructul de cătină conține betacaroten într-un procent superior celui din pulpa de morcov? Știați că fructul de cătină conține fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu?
Toate aceste componente fac din fructul de cătină un bun imunostimulent! Pentru că în curând va începe din nou grădinița și mă gândesc cu groază la răcelile, mucii și tusea de anul trecut, m-am gândit să încep cu fetița mea o cură de cătină!
Cătina cu miere
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, bobițele de cătină sunt destul de acre. De aceea am pregătit următorul amestec: într-un borcănaș am pus două treimi fructe de cătină și o treime miere de albine. Am amestecat bine conținutul din borcan și în fiecare dimineață luăm (toți membrii familiei!) câte o linguriță de catina cu miere pe stomacul gol. Sper ca astfel să ne mai întărim puțin sistemul imunitar și să trecem cu bine de sezonul rece.
Voi consumați cătină? Ați făcut cure de imunizare cu cătină? Au avut efect aceste cure de imunizare?


5 comentarii
Ligia
Pe noi catina cu miere ne-a tinut in forma toata iarna. Cand am terminat catina, am continuat cu Vit C pudra, de la DM. Acum ma gandesc la o cura cu argila pentru noi, cei mari, dar trebuie sa mai citesc putin pe tema asta 🙂
adriana
Ligia, cum ati folosit vitamina C pudra? Chiar saptamana trecuta mi-a venit sotul cu o cutie de vit. C pudra de la DM si nu prea stiu ce sa fac cu ea? Pot sa o pun in ceai/limonada in loc de lamaie sau cum sa o folosim? Merci 🙂
adriana
Si sa ne lamuresti si pe noi care e treaba cu argila (asta dupa ce te lamuresti si tu 🙂 )
o femeie
nu am facut niciodata cura de catina. Consumam iarna (cu miere) – e un aliment obisnuit. Nu am racit de ani de zile.
Carmen
Am făcut şi eu o asemenea cură de cătină, toamna trecută. Tind să cred că m-a ajutat foarte mult să mă refac mai rapid după o operaţie.
Ar merita reluată an de an, nu doar la nevoie.