Castraveti in otet – caietul cu reţete
Este vremea mărăturilor, aşa că reţeta pe care v-o prezint azi din caietul vechi este de castraveti in otet.
Mie îmi plac castraveţii muraţi – în special cei foarte acrii, dar trebuie să recunosc că până acum nu am mai auzit de castraveţi muraţi doar în oţet. Cred că până şi pentru mine ar fi prea acrii!!!
Copiez reţeta exact cum este ea în caiet:
Castraveti in otet
Se aleg castraveţi frumoşi, se spală şi se scurg.
Fierbem oţetul cu 300 gr. sare, 7 litri oţet bun (am tot stat şi m-am uitat, dar sigur scrie 7, mie mi se pare extraordinar de mult oţet!!!) la 200 castraveţi.
În timpul cât clocoteşte oţetul, se afundă castraveţii în oţet şi se ţin 2 minute, după aceea se aşează pe o masă. După ce s-au răcit se aşează în borcan de sticlă, printre ei se aşează prunişoare, gogoşari roşii, fasole, ceapă, bame, boabe de piper şi de muştar.
Bamele se opăresc în oţetul în care s-au opărit castraveţii.
Fasolea se opăreşte în apă.
Boabele de piper conservă culoarea.
Boabele de muştar împiedică de a mai face oţetul floare.
Când s-a răcit oţetul se toarnă în borcan lăsând de un deget gol. Apoi se pune un căpăcel şi legăm cu o cârpă. Se păstrează în cămară la un loc uscat.
Ce părere aveţi de această reţetă? Sincer, eu cred că astfel castraveţii ies mult prea acrii!!!
Voi aţi mai auzit de castraveţi muraţi doar în oţet?
____________________________________________________________________
Aceste reţete sunt dintr-un caiet vechi de reţete.
Încerc să redau textul exact cum este scris în caiet.


3 comentarii
Carmen
Si eu cred ca ar fi prea acri… insa nici nu cred ca ar fi vreo problema daca s-ar substitui o parte din otet cu apa 🙂
Adriana
Carmen, nu scrie cate grade are otetul!
Oare exista, pe vremuri, otet mai slab?
Adriana
Imi cer scuze pentru cine astepta fisierul .pdf
La sf. de saptamana am fost plecata si nu am reusit sa-l pregatesc. Il trimit zilele acestea…