Locuri de vizitat

Castelul Miramare din Trieste, Italia

Situat pe malul Mării Adriatice, în apropierea orașului Trieste, castelul Miramare este un loc ce merită vizitat dacă aveți drum prin zona de nord a Italiei, regiunea Friuli-Venezia Giulia.

Castelul Miramare

Castelul Miramare, Trieste, Italia

Castelul a fost construit de către Carl Junker pentru arhiducele Ferdinand Maximilian al Austriei, fratele împăratului Franz Joseph al Austriei. Maximilian a locuit în acest castel până când a devenit împăratul Maximilian I al Mexicului (1864-1867).

După plecarea lui Maximilian în Mexic, castelul a fost locuit de guvernatorul provinciei, iar în timpul războiului a fost sediul armatei italiene.

Ulterior a fost recondiționat și deschis publicului pentru vizitare.

Castelul Miramare, Trieste, Italia

Parcul castelului Miramare are o suprafaţă de douăzeci şi două de hectare, iniţial fiind un teren carstic şi lipsit de vegetaţie. Pentru amenajarea lui au fost aduse cantităţi mari de pământ din zona Alpilor austrieci, iar flora cuprinde foarte multe specii locale de plante, arbori și arbuşti, dar și multe specii exotice.

Castelul Miramare, Trieste, ItaliaParcul Miramare, Trieste, Italia Parcul Miramare, Trieste, Italia Castelul Miramare, Trieste, Italia

Prin grădinile castelului Miramare vă puteți plimba gratuit, dar vizitarea interiorului castelului este contra cost (8 EUR/persoană, iar copiii au acces gratuit). În interiorul castelului veți putea admira încăperile decorate cu mobila și accesoriile originale și veți putea afla foarte multe informații de pe panourile adiționale.

Dacă ajungeți prin zona de nord a Italiei, în apropiere de orașul Trieste, vă recomand să vizitați Castemul Miramare!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.