Cartofi Hasselback (cartofi acordeon)
Cartofii Hasselback (sau pe româneşte: cartofii acordeon) sunt cartofi la cuptor, aurii, crocanţi şi aromaţi cu usturoi şi rozmarin! Farmecul lor constă în modul în care sunt tăiaţi: fâşii subţiri, subţiri care la cuptor se desfac ca şi un acordeon 🙂
Cartofi Hasselback (cartofi acordeon)
Ingrediente:
- cartofi
- sare
- piper
- 2, 3 căţei de usturoi
- rozmarin
- ulei de măsline
Mod de preparare:
- În reţeta originală se spune că nu este nevoie să curăţăm cartofii de coajă, ci doar să-i spălăm bine-bine. Eu i-am curăţat totuşi, pentru că oricât i-am spălat am avut impresia că tot rămân pe coajă impurităţi:) Când vor apărea cartofii noi (ai noştri, cei autohtoni) am să încerc să-i fac şi cu coajă.
- Deci, am curăţat cartofii de coajă şi i-am tăiat în felii subţiri (cât de subţiri am putut eu), dar nu de tot ci cât să se ţină unele de altele în partea de jos. Pentru a-mi fi mai uşor am folosit o lingură: am pus cartoful în lingură şi astfel cuţitul s-a oprit fix la timp :))
- Am pisat bine 2,3 căţet de usturoi cu o lingură de sare.
- Am pregătit un amestec din ulei de măsline, usturoiul pisat, piper proaspăt măcinat şi mult rozmarin (mie îmi place tare mult combinaţia de cartofi cu rozmarin)
- Am uns cartofiii cu acest amestec pe toate părţile şi am insistat între felii (cu cât sunt unşi mai bine între felii, cu atât se desprind mai frumos), după care i-am aşezat într-o tavă
- Am introdus cartofii în cuptor la 180 grade şi din 15 în 15 minute i-am mai stropit cu uleiul din tavă.
- Când i-am scos din cuptor i-am presărat cu puţin parmezan.
Rezultatul: cartofi hasselback aurii, crocanţi şi foarte aromaţi!
Poftă bună!
16 comentarii
Iuliana M.
Ce reteta frumoasa! Multumim.
Adriana
cu placere!
Elena
minunat, o voi presta in weekend. Chiar ma gandeam azi ce sa pregatesc gustos si aratos
Adriana
sa ne spui daca v-au placut 🙂
Aa.
Ce coincidenta, ieri ma gandeam ca u am facut de mult cartofii acordeon! Eu pun si niste sunca, ceapa si putin unt ntre felii si ii servesc cu sos de iaurt/smantana!
O intrebare? I-ai pus in tava unsa si i-ai acoperit, sau cum ai procedat? (Eu cand i-am facut am pus fiecare cartof in cate o bucata de folie de aluminiu, dar se cam prind de ea).
Adriana
Eu i-am pus intr-o tava tapetata cu folie de copt.
Nu am mai uns tava, pentru ca erau cartofii unsi deja.
Nici nu am acoperit tava. I-am lasat „la liber” 🙂
Vio
Adriana intai a fiert cartofii. Deci nu e nevoie sa-i pui in folie, nici sa i acoperi. Reteta originala este cu cartofi cruzi, eu asa ii fac si da, ii acopar cu o folie de aluminiu pana se patrund un pic , apoi ii las descoperiti in cuptor sa se rumeneasca .
Cred ca si reteta Adrianei e foooarte buna, dar e altceva 🙂
adriana
Vio, eu nu am fiert cartofii! I-am folosit cruzi si nu a fost nevoie sa-i acopar cu folie de aluminiu.
Dana
Arata bine,bine de tot!!!!! Multumesc pentru reteta.
Adriana
cu placere!
Aa.
Ok, mersi! O sa incerc asa data viitoare!
anca
Woow ce bine arata,sigur am sa-i fac si eu,multumim!!!toata ziua am sa ma gandesc la ei:))
Anonymous
Super aratosi!Gabi
floridemandarin
Delicioși! I-am făcut și ieri. Rețeta inițială era așa, dar eu am îmbogățit-o cu feliuțe de șuncă 🙂
Nagy Isabella
Cat timp dureaza sa se faca?
adriana
Depinde de marimea cartofilor. Eu zic sa-i incercati cu furculita…