Cărți citite în vacanța de vară, clasa a III-a
Sunt ultimele zile de vacanță și încet – încet ne pregătim de școală. Laura a avut de citit în această vacanță de vară un caiet de lecturi (care nu i s-au părut deloc atractive și interesante), pe care încă nu l-a terminat… dar citez: „mai am 3 zile la dispoziție 🙂 !”
În schimb, a citit mai multe cărți care i-au plăcut: cu pisici, cu aventuri șoricești, cu o fetiță cu puteri nemaivăzute, lipsită de bune mariere și căreia nu-i place la școală (Pippi Șosețica, desigur) și cărți cu o vrăjitoare îngrozitoare!
Cărți citite în vacanța de vară, clasa a III-a
***
Cărțile din seria „Pisica asasină” de la editura Paralela 45 au fascinat-o pe Laura încă de la primele pagini citite, astfel că a citit câte o carte pe zi, neputând să lase cărțile din mână până când nu a aflat deznodământul aventurilor Pisicii asasine. Mi-a spus că aceste cărți sunt total diferite de cărțile cu pisici pe care le-a mai citit până acum.
Laura a citit primele 3 volume din această serie de cărți pentru copii: Jurnalul unei Pisici asasine, Întoarcerea Pisicii asasine și Răzbunarea Pisicii asasine, dar am observat pe site la Editura Parlelea 45 că ar mai fi traduse încă două volume: Aniversarea Pisicii asasine și Crăciunul Pisicii asasine.
Desprea acestă colecție de cărți am mai scris și vă invit să citiți articolul AICI!
***
Cărți cu aventuri șoricești: LINDBERGH – Povestea unui șoricel zburător, ARMSTRONG – Călătoria fantastică a unui șoricel pe Lună și EDISON – Misterul comorii dispărute.
Foarte frumoase toate aceste trei cărți! Sunt pline de învățăminte: să nu renunți niciodată la visul tău, să lupți pentru ideile în care crezi cu tărie și să nu de dai din calea obstacolelor, ci să încerci să le depășești!
Desprea acestă colecție de cărți am mai scris și vă invit să citiți articolul AICI!
***
În zilele caniculare, în care nu am putut ieși afară decât dimineața devreme sau seara după ora 18, ne-am folosim de setul de cărți Jocuri logice și de antrenament de la Editura Paralela 45 pentru a ne ocupa timpul.
În aceste cărți am găsit jocuri variate, mai simple, mai complicate, dar și foarte complicate (și vă spun sincer că la unele întrebări am tras cu ochiul la răspunsuri, deoarece nu am reușit să găsesc singură soluția).
Desprea acestă colecție de cărți am mai scris și vă invit să citiți articolul AICI!
***
Cartea cu Pippi Șosețica și ideile ei năstrușnice. Pippi Șosețica are puteri nemaivăzute, este lipsită de bune mariere, nu-i place la școală și nu știe să scrie corect, are o viață dezordonată și un comportament inadecvat (deși ea nu este de aceeași părere!), este un copil cu idei cel puțin bizare, dar cu toate acestea are o inimă mare, un suflet cald și am îndrăgit-o imediat!
Cartea începe puțin trist: Pippi și-a pierdut ambii părinți (mama ei murise, iar tatăl ei era și el dispărut în mare, după ce i s-a scufundat corabia), iar eu trebuie să recunosc că Laura a fost tentată să renunțe să o mai citescă. Dar, am încurajat-o să continue, spunându-i că eu știu că Pippi (pe numele eu adevărat Pippilotta Merindela Persiana Minta Aluefraim Șosețica) este o fetiță aparte, care are multe idei năstrușnice și despre care ar fi interesant să aflăm și noi!
Despre această carte am mai scris și vă invit să citiți articolul AICI!
***
Nu a fost o carte ușor de citit, nici ca și limbaj, nici ca și trăiri emoționale, dar până la urmă a citit și despre Lizuca și Patrocle din Dumbrava minunată.
Cartea ne-a trezit stări diverse: tristețe, uimire, curiozitate, iar în final și bucurie:
- Ne-am întristat la începutul cărții, când am aflat că mama Lizucăi a murit, iar mama vitregă – Mia Vasilian nu o iubește și se poartă destul de urât cu ea (uneori, chiar o bate). Singurul lucru care ne-a bucurat în acest început trist al cărții a fost faptul că Lizuca nu este singură, ci îl are alături pe cățelul Patrocle – prietenul ei de nădejde, care o însoțește atunci când ea decide să plece din locul în care are parte doar de umilinţe și să se întoarcă în casa bunicilor de lângă dumbravă.
- Ne-am minunat de călătoria Lizucăi prin lumea feerică din dumbravă, care la ceas de seară este populată de vietăţi minunate și personaje de basm, care o primesc pe fetiță cu multă căldură.
- Ne-am distrat copios când Mia Vasilian și servitoarea ei au fost atacate de albine în curtea bunicilor și ne-am bucurat alături de Lizuca de faptul că în sfârșit cele două cucoane rele au fost puse la punct.
Despre această carte am mai scris și vă invit să citiți articolul AICI!
***
Cartea O vrăjitoare îngrozitoare a împrumutat-o de la bibliotecă (avem foarte aproape de noi o filială a Bibliotecii Județene). Acest volum conține primele 2 titluri din serie: O vrăjitoare îngrozitoare și O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă. M-am mirat eu când a ales-o, dar mi-a spus că există un serial (cred că pe Netflix) după cărțile din această serie, și că nu este deloc îngrozitor, ci din contră, este haios și distractiv!
Mildred Hubble, personajul principal al cărților din acestă serie, vrea să fie o elevă model, o prietenă bună şi, mai ales, o vrăjitoare pe măsura aşteptărilor celor din jur, dar intră în cele mai grozave încurcături. E drept că este urmărită și de puțin ghinion: colegele îi joacă feste vrăjitoreşti, pisoiul Dunguliţă nu se poate ţine drept pe mătură și nici vrăjile nu-i ies tocmai bine, dar cu toate acestea, reușește să iasă cu bine din toate încurcăturile!
________
Aici puteți vedea o listă cu cărțile citite în vacanțele anterioare:
Copiii voștri ce cărți au citit în această vacanță?

