Jocuri pentru copii

Carcassonne Junior, un super joc pentru 4 ani +

Carcassonne Junior este un joc ingenios tip puzzle pentru 2-4 jucători cu vârsta de peste 4 ani. Este un joc pentru copii, care se bazează pe jocul Carcassonne creat de Klaus-Jürgen Wrede.

Numărul de jucători : 2 – 4 jucători.

Vârsta recomandată: 4 ani +.

Carcassonne Junior

Carcassonne Junior

***

Ce conține cutia cu jocul Carcassonne Junior?

Cutia cu jocul Carcassonne Junior conține:

  • 36 de cartonașe
  • 32 pioni din lemn (câte 8 în culorile: albastru, galben, verde și roşu)
  • un regulament

Carcassonne Junior, conținutul cutiei

Descrierea jocului

14 iulie – Ziua Naţională a Franţei este o zi în care în mod tradiţional oile, găinile şi vacile sunt lăsate în libertate. Copiii din Carcassonne se distrează de minune încercând să prindă animalele până la apusul soarelui.

Conceput pentru copii de la patru ani în sus, Carcassonne Junior transportă copiii în distracția construirii orașului Carcassonne. Jocul menține designul de bază care a făcut din jocul original Carcassonne un clasic, dar elimină nevoia de a calcula scoruri înalte.

Jucătorii trebuie să plaseze cartonașele și câți mai mulți dintre pioni, iar străzile vor răsuna de râsete pe măsură ce animalele sunt prinse și duse acasă în siguranță!

Care este scopul jocului?

Scopul jocului: Jucătorii trebuie să plaseze cartonașele de joc astfel încât să finalizeze cât mai multe drumuri și să-și plaseze pionii în drumurile finalizate!

Care sunt regulile jocului?

1. Jocul se pregătește astfel:

  • se amestecă toate cartonașele și se depun pe masă în mai multe teancuri acoperite, astfel încât să fie la îndemâna tuturor participanților la joc;
  • fiecare jucător îşi alege o culoare, îşi ia cei 8 pioni de culoarea lui şi îi depune în faţa lui pe masa de joc (dacă numărul jucătorilor este mai mic decât 4, pionii neparticipanți la joc se pun deoparte);

2. Începe cel mai tânăr jucător (ia un cartonaș dintr-unul din teancuri și-l plasează în mijlocul mesei de joc), apoi jocul continuă în sensul acelor de ceasornic, până la sfârşitul partidei.

Carcassonne Junior, începerea jocului

3. Când e rândul unui jucător, acesta descoperă cartonaşul superior de pe un teanc la alegere şi îl ataşează de ţinutul deja format pe masa de joc. Cartonașul trebuie plasat astfel încât să se ataşeze cu cel puţin o latură de una sau mai multe cartonaşe depuse deja în joc. Nu se poate depune cartonaşul pe diagonală, adică colţ la colţ!

Așa DA:

Carcassonne Junior, drum deschis

Așa NU:

Carcassonne Junior, cartonașe plasate greșit

4. Un drum este considerat finalizat când nu poate fi continuat în nicio direcţie, adică atunci când se termină la un zid, o casă, un lac, o păşune sau la ceva asemănător.

Drum finalizat:

Carcassonne Junior, drum finalizat Se poate considera drum finalizat şi drumul care formează un cerc cu capete care se leagă între ele.

Carcassonne Junior, drum finalizat

NU este un drum finalizat: drum deschis la ambele capete

Carcassonne Junior, drum deschis NU este un drum finalizat: drum închis doar la un capăt

Carcassonne Junior, drum închis la un capăt

5. Când se finalizează un drum, atât jucătorul care l-a finalizat, cât și adversarii lui depun de-a lungul drumului finalizat câte un pion de culoare identică pentru fiecare copil reprezentat. Se iau în considerare numai copiii în culorile participante la partidă, iar ceilalți copii reprezentați pe cartonașe se ignoră.

De exemplu: dacă la joc participă 2 jucători care și-au ales pionii de culoare roșu și albastru, la acest drum finalizat (indiferent care jucător a finalizat drumul!) fiecare jucător va plasa câte un pion.

Carcassonne Junior, plasarea pionilor

6. Jocul ia sfârşit în momentul în care unul dintre jucători a reuşit să-şi plaseze toţi pionii proprii în teritoriu. Acest jucător este câştigătorul partidei!

Recomand sau nu recomand acest joc?

Jocul este foarte interesant și antrenant! Regulile nu sunt deloc complicate, pot fi înțelese foarte repede de către copii!

De când avem jocul, eu și Laura ne-am jucat în fiecare seară câteva partide, deci clar ne place și îl recomandăm!

De unde poate fi achiziționat jocul?

Jocul Carcassonne Junior poate fi achiziționat de AICI.

Pentru nivelul următor de vârstă (7 ani +) merge deja jocul de bază Carcassonne (care poate fi achiziționat de AICI) și căruia i se pot adăuga ulterior diverse extensii. Mai multe detalii despre jocul de bază Carcassonne găsiți AICI!

Există și  varianta de colecție Carcassone Big Box (care poate fi achiziționat de AICI) și care include jocul de bază şi 11 extensii. Mai multe detalii despre varianta de colecție Carcassone Big Box găsiți AICI!

_________

Voi aveți acest joc? Ce păreri aveți despre el?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.