Activități pentru copii

Calatorim in jurul lumii – Rusia

Priviet!

Iată cum au decurs lecțiile și activitățile noastre despre RUSIA:

RUSIA

Am început lecția cu câteva informații despre Rusia:

  • este cea mai întinsă țară din lume
  • se întinde pe două continente: Europa și Asia
  • capitala Rusiei este la Moscova

Am identificat Rusia pe hartă:harta RusieiAm colorat un steag al Rusiei:steagul RusieiAm vorbit despre păpușile Matrioska în timp ce ne jucam împreună cu păpușelele noastre aduse tocmai din Rusia de către nașii lui L.

papusi MatrioskaAm colorat o planșă cu păpuși Matrioska:plansa cu papusi MatrioskaAm realizat un craft cu păpuși Matrioska: craft papusi MatrioskaAm vizionat un filmuleț în care sunt prezentate mai multe ouă Faberge realizate de-a lungul timpului:

http://youtu.be/Otv30391INg

L. a fost fascinată de aceste bijuterii și și-a colorat și ea un ou Faberge:ou FabergeAm colorat o planșă cu Catedrala Sfântul Vasile care se află în Piața Roșie din Moscova (Saint Basil’s Cathedral):catedra Sf. VasileAm realizat un puzzle cu Catedrala Sfântul Vasile din Moscova (Saint Basil’s Cathedral):

catedrala sf vasile din moscovaL. a fost fascinată de domurile în formă de ceapă ale catedralei, așa că iată ce catedrală am realizat noi folosind tuburi de carton şi cepele din cămară:domuri din ceapaAm urmărit câteva episoade din desenele noastre preferate: fetița și ursul (Masha & Medved)

Am gustat câteva preparate specifice rusești: salata shuba (o salată în straturi: morcov fiert, cartof fiert, sfeclă fiartă, pește afumat și puțină maioneză), borș de sfeclă și piroshki (un fel de plăcințele cu carne).

bors de sfacla

piroski rusestiLa finalul activităţilor am pus şi o ştampilă în paşaportul nostru:pasaport cu stampila RusiaCărți folosite:

  • Desenez păpuşile mele ruseşti, editura DPH
  • Ocolul Pământului – primul meu atlas, editura Prut
  • Ocolul Pământului în 80 de poveşti, editura Litera – povestea Inelul de logodnă al ţarului, pag. 79

Resurse online folosite:

Da svidaaneya!

Următoarea ţară din călătoria noastră virtuală în jurul lumii este India!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.