Budinca din chifle dulci – simpla, rapida si delicioasa!
Am primit două chifle (cornuri) dulci, dar nu au prea au fost pe placul nostru. După ce au stat câteva zile în camară şi riscau să se strice, m-am gândit să fac totuşi ceva cu ele. Aşa că le-am transformat într-o budincă delicioasă, ocazie cu care am mai folosit şi alte „resturi” de prin frigider.
Budinca din chifle dulci
Deci, pentru această budinca din chifle dulci am folosit următoarele ingrediente:
- 2 chifle dulci
- 4 ouă
- puţină urdă dulce
- câteva linguri de gem de gutui
- 2 -3 linguri de zahăr
- 1 cană de lapte
- câteva afine din congelator
- câteva nuci
- coajă de lămâie
Într-un bol mare am bătut bine oulăle cu cele 2-3 linguri de zahăr, după care am adăugat: urda, gemul, laptele, afinele, nucile şi coaja de lămâie. Am rupt chiflele în bucăţi potrivite, după care le-am adăugat şi pe ele în bol. Am amestecat bine toate ingredientele.
Am uns o tavă cu unt şi am tapetat-o cu puţin pesmet. Am adăugat compoziţia şi am pus tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 30 minute.
Este bună atât rece cât şi caldă! Merge de minune alături de o cană caldă de ceai sau de lapte!
Poftă bună!