Budincă de tapioca cu lapte de cocos
Rețeta pe care vreau să v-o prezint astăzi este simplă, gustoasă și de mare efect: budincă de tapioca cu lapte de cocos si mure.
Budincă de tapioca cu lapte de cocos
Ingrediente:
- 1 cană perle de tapioca
- 3 căni apă
- 2 linguri zahăr brun
- 1 conservă lapte de cocos (400 ml)
- mure
Mod de preparare:
- am spălat perlele de tapioca (le-am pus într-o sită și am lăsat să curgă apă rece peste ele)
- am pus perlele la înmuiat în apă rece (timp de câteva ore)
- am scurs perlele de tapioca de apă şi le-am pus la fiert la foc mic împreună cu cele 3 căni de apă
- am lăsat să fiarbă pentru aprox. 10-15 minute amestecând încontinuu, până când perlele au devenit transparente (dar testaţi şi verificaţi dacă perlele sunt moi sau nu)
- am scurs perlele de apa rămasă și le-am spălat bine sub jet de apă rece
- am pus din nou perlele de tapioca în vas împreună cu laptele de cocos și zahărul (pentru că laptele de cocos este destul de dulce, vă recomand să gustați înainte și să adăugați doar atât zahăr cât credeți că este ok pentru gustul vostru!) și am lăsat la foc mic pentru încă 5 minute amestecând încontinuu.
- am servit budinca cu mure proaspete
Combinația de perle moi de tapioca, lapte de cocos și mure proaspete este absolut magnifică!
Poftă bună!
2 comentarii
Antonia
Interesanta ideea sa fierbi intai in apa si apoi sa le scurgi si sa le pui in lapte, poate ca astfel budinca nu mai e lipicioasa(se ”intinde”)…
adriana
Antonia, mie imi place mai mult asa pentru ca se mai pierde din masa gelatinoasa si raman doar perlele de tapioca.