Din bucătăria mea

Briose sarate cu sunca si cascaval

Fac aceste briose sarate foarte des pentru masa de seară şi pentru pacheţelul de şcoală pentru L. sau pentru gustarea mea de la servici. De asemenea, este o reţetă foarte potrivită pentru a folosi resturile de brânză/caşcaval şi şuncă/mezeluri (deşi în ultima perioadă cumpărăm foarte rar mezeluri) şi a le transforma în ceva delicios.

Briose sarate

Ingrediente:

  • 160 gr. făină
  • 1 vf. cuţit sare
  • 1 vf. cuţit praf de copt
  • 2 ouă
  • 50 ml. ulei de măsline sau orice alt tip de ulei
  • 100 ml. lapte
  • 150 gr. caşcaval/telemea + şuncă/diferite mezeluri
  • puţină verdeaţă (frunze de pătrunjel, frunze de mărar, cozi de ceapă verde,…)

Mod de preparare:

  • am amestecat bine cu mixerul: făina, ouăle, uleiul, laptele, sarea, praful de copt
  • am adăugat caşcavalul/telemeaua + şunca
  • am adăugat verdeaţă tăiată mărunt
aluat briose sarate
  • am pus acest amestec în formele de brioşe:
briose sarate
briose in tava de silicon
  • am lăsat brioşele la cuptor la 180 grade pentru 15 – 20 de minute
briose sarate cu cascaval si sunca
Rezultatul: briose sarate pufoase şi foarte gustoase!!!
briosa sarate cu cascaval si sunca
Poftă bună!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

16 comentarii

Dă-i un răspuns lui Adriana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.