Brioșe de vanilie, rețeta din revista Delicii la cuptor
Am cumpărat zilele trecute primul număr al revistei Delicii la cuptor. A costat doar 5.90 RON, iar în acest preţ a intrat revista + 6 forme de brioşe din silicon.
Prima reţetă pe care am testat-o din această revistă este reţeta de brioșe de vanilie cu crema, şi am fost foarte mulţumită de rezultat:
Brioșe de vanilie
Ingrediente pentru brioşe:
- 125 gr. unt
- 125 gr. zahăr tos fin
- 2 ouă mari
- 125 gr. făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri lapte
- 3-4 picături esenţă de vanilie
Ingrediente pentru cremă:
- 75 gr.unt
- 2 linguri lapte
- 2-3 picături esenţă de vanilie
- 225 gr. zahăr pudră
Mod de preparare brioşe:
- într-un bol mare batem untul cu zahărul până când amestecul devine pufos şi de culoare deschisă
- într-un vas separat batem cele 2 ouă cu un praf de sare
- cernem făina şi o amestecăm cu praful de copt
- în bolul cu untul bătut spumă adăugăm treptat ouăle, făina+praful de copt, laptele şi esenţa de vanilie
- umplem formele de brioșe (vor ieşi aprox. 12 brioşe sau 24 mini-brioşe) cu compoziţia obţinută şi introducem tava în cuptor la 180 grade pentru aprox. 15-20 minute (facem testul cu „scobitoarea”)
Mod de preparare cremă:
- într-un bol mare batem untul cu zahărul pudră până când amestecul devine pufos şi de culoare deschisă
- adăugăm cele 2 linguri de lapte şi esenţa de vanilie
Mod de prezentare:
- după ce s-au răcit, ungem brioşele cu cremă (din mijloc spre margini)
- decorăm cu biluţe colorate, fructe (zmeură, mure, afine, etc)
Poftă bună!

Un comentariu
Silaghi Gherlinde
si eu am luat revista si exact la reteta aceasta m-am oprit, nu am reusit inca sa o fac dar cu prima ocazie sigur o facem si noi…..