Din bucătăria mea

Brioșe de vanilie, rețeta din revista Delicii la cuptor

Am cumpărat zilele trecute primul număr al revistei Delicii la cuptor. A costat doar 5.90 RON, iar în acest preţ a intrat revista + 6 forme de brioşe din silicon.

Prima reţetă pe care am testat-o din această revistă este reţeta de brioșe de vanilie cu crema, şi am fost foarte mulţumită de rezultat:

briose de vanilie cu crema

Brioșe de vanilie

Ingrediente pentru brioşe:

  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahăr tos fin
  • 2 ouă mari
  • 125 gr. făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 3-4 picături esenţă de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

  • 75 gr.unt
  • 2 linguri lapte
  • 2-3 picături esenţă de vanilie
  • 225 gr. zahăr pudră

Mod de preparare brioşe:

  • într-un bol mare batem untul cu zahărul până când amestecul devine pufos şi de culoare deschisă
  • într-un vas separat batem cele 2 ouă cu un praf de sare
  • cernem făina şi o amestecăm cu praful de copt
  • în bolul cu untul bătut spumă adăugăm treptat ouăle, făina+praful de copt, laptele şi esenţa de vanilie
  • umplem formele de brioșe (vor ieşi aprox. 12 brioşe sau 24 mini-brioşe) cu compoziţia obţinută şi introducem tava în cuptor la 180 grade pentru aprox. 15-20 minute (facem testul cu „scobitoarea”)

Mod de preparare cremă:

  • într-un bol mare batem untul cu zahărul pudră până când amestecul devine pufos şi de culoare deschisă
  • adăugăm cele 2 linguri de lapte şi esenţa de vanilie

Mod de prezentare:

  • după ce s-au răcit, ungem brioşele cu cremă (din mijloc spre margini)
  • decorăm cu biluţe colorate, fructe (zmeură, mure, afine, etc)

Poftă bună!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.