Brioșe cu cacao și sos caramel
Am făcut zilele trecute câteva brioșe cu cacao, pe care le-am ornat cu sos de caramel și au fost foarte bune!!! Nouă ne-am plăcut tare mult, așa că vă spun rețeta, poate vă tentează și pe voi…
Brioșe cu cacao și sos caramel
Ingrediente pentru brioşe:
- 125 gr. unt
- 125 gr. zahăr tos fin
- 2 ouă mari
- 120 gr. făină
- 2 linguri cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 linguri lapte
Ingrediente pentru sosul caramel:
- 100 gr. zahăr
- 50 gr.unt
- 75 ml smântână lichidă
Mod de preparare brioşe:
- într-un bol mare batem untul cu zahărul până când amestecul devine pufos şi de culoare deschisă
- într-un vas separat batem cele 2 ouă cu un praf de sare
- cernem făina şi o amestecăm cu praful de copt și cele 2 linguri de cacao
- în bolul cu untul bătut spumă adăugăm treptat ouăle, amestecul de făina, cacao și praf de copt și laptele
- umplem formele de brioșe (vor ieşi aprox. 12 brioşe sau 24 mini-brioşe) cu compoziţia obţinută şi introducem tava în cuptor la 180 grade pentru aprox. 15-20 minute (facem testul cu „scobitoarea”)
Mod de preparare sos caramel:
- punem zahărul într-o crăticioară pe foc, până prinde o culoare brună (trebuie supravegheat tot timpul, ca să nu se ardă)
- luăm crăticioara de pe foc, adăugăm untul și smântăna și punem din nou pe foc (se amestecă încontinuu, aproximativ 3 -4 minute)
Mod de prezentare:
- după ce s-au răcit, punem sosul caramel pe brioșe
- decorăm cu biluţe colorate, fructe (zmeură, mure, afine, etc)
Poftă bună!
Noi mai facem și brioșe cu vanilie, iar rețeta o puteți vedea aici!

