Din bucătăria mea

Brioșe cu cacao și sos caramel

Am făcut zilele trecute câteva brioșe cu cacao, pe care le-am ornat cu sos de caramel și au fost foarte bune!!! Nouă ne-am plăcut tare mult, așa că vă spun rețeta, poate vă tentează și pe voi…

Brioșe cu cacao și sos caramel

brioșe cu cacao și sos caramel

Ingrediente pentru brioşe:

  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahăr tos fin
  • 2 ouă mari
  • 120 gr. făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri lapte

Ingrediente pentru sosul caramel:

  • 100 gr. zahăr
  • 50 gr.unt
  • 75 ml smântână lichidă

Mod de preparare brioşe:

  • într-un bol mare batem untul cu zahărul până când amestecul devine pufos şi de culoare deschisă
  • într-un vas separat batem cele 2 ouă cu un praf de sare
  • cernem făina şi o amestecăm cu praful de copt și cele 2 linguri de cacao
  • în bolul cu untul bătut spumă adăugăm treptat ouăle, amestecul de făina, cacao și praf de copt și laptele
  • umplem formele de brioșe (vor ieşi aprox. 12 brioşe sau 24 mini-brioşe) cu compoziţia obţinută şi introducem tava în cuptor la 180 grade pentru aprox. 15-20 minute (facem testul cu „scobitoarea”)

Mod de preparare sos caramel:

  • punem zahărul într-o crăticioară pe foc, până prinde o culoare brună (trebuie supravegheat tot timpul, ca să nu se ardă)
  • luăm crăticioara de pe foc, adăugăm untul și smântăna și punem din nou pe foc (se amestecă încontinuu, aproximativ 3 -4 minute)

Mod de prezentare:

  • după ce s-au răcit, punem sosul caramel pe brioșe
  • decorăm cu biluţe colorate, fructe (zmeură, mure, afine, etc)

brioșă cu cacao și sos caramelPoftă bună!

Noi mai facem și brioșe cu vanilie, iar rețeta o puteți vedea aici!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.