Cărți pentru copii

Biroul de investigații nr. 2, Editura Paralela 45

Seria de cărți pe care vreau să v-o prezint azi: Biroul de investigații nr.2 (apărută la Editura Paralela 45) este o serie de cărți potrivită pentru copiii care adoră misterele și dezlegarea acestora.

Biroul de investigații nr. 2

Biroul de investigații nr 2, Editura Paralela 45

Autorul acestei serii de cărți este Jørn Lier Hørst, unul dintre cei mai buni autori de romane polițiste din Norvegia, care a lucrat însă și ca detectiv în poliție. Cu siguranță, această experiență i-a folosit mai târziu la crearea captivantelor mistere din cărțile lui.

Seria Biroul de investigații nr.2 conține 14 volume:

 • Operațiunea Fantoma
 • Operațiunea Circul
 • Operațiunea Punga de plastic
 • Operațiunea Statuia de bronz
 • În căutarea hoțului Hoțului
 • În căutarea misterului de la castel
 • Operațiunea Narcisa
 • Operaţiunea Apus de soare
 • Operaţiunea Nor de furtună
 • Operaţiunea Omul Negru
 • Operaţiunea Vântul de nord
 • Operaţiunea Insula de vară
 • În căutarea căpitanului Krogh
 • În căutarea reginei junglei

***

Operațiunea Fantoma

Operaţiunea Fantoma

Descrierea cărții: „Cabana de vânătoare de la marginea orașului e bântuită. Dar într-o zi Tiril și Oliver află că cineva chiar a văzut o fantomă acolo. Oare chiar există o fantomă? Și ce secret păzește?”

***

Operaţiunea Circul

Operaţiunea Circul

Descrierea cărții: „În Elvestad a venit Circul Mantovani. Și în aceeași zi a dispărut din colecția bunicului Franz o jucărie veche, de foarte mare valoare. Oare există vreo legătură între cele două evenimente? Iar dacă da, cine să fie hoțul?”

***

Operaţiunea Punga de plastic

Operaţiunea Punga de plastic

Descrierea cărții: „Într-o zi înnorată, un individ cu ochelari de soare face schimb de pungi cu o necunoscută. Tiril și Oliver intră în alertă și caută să dezlege misterul. Oare cât de mare poate fi surpriza care îi așteaptă?.”

***

Operaţiunea Statuia de bronz

Operaţiunea Statuia de bronz

Descrierea cărții: „Din parc a dispărut o statuie de bronz. Singurul indiciu de la fața locului e o urmă de pantof foarte ciudată. Dar cum să rezolvi cazul pornind de la o simplă urmă de pantof? Pe Oliver, Tiril și Opti îi așteaptă o misiune imposibilă.”

***

 În căutarea hoțului Hoțului

 În căutarea hoțului Hoțului

Descrierea cărții: „Muzeul de Artă din Elvestad găzduiește celebra pictură Hoțul timp de o lună. Aflați în vizită la muzeu, Tiril și Oliver descoperă că tabloul expus este un fals. Hoțul a fost furat! Astfel începe căutarea hoțului Hoțului! Oare vor reuși Tiril și Oliver să găsească hoțul?”

***

În căutarea misterului de la castel

În căutarea misterului de la castel

Descrierea cărții: „Într-o excursie cu cortul alături de Opti, Tiril și Oliver observă o lumină clipind de la o fereastră a vechiului Castel al Ciorilor de pe Insula Șerpilor. Oare ce poate fi?”

***

Operaţiunea Narcisa

Operaţiunea Narcisa

Descrierea cărții: „S-a furat un tablou de mare valoare, iar poliția a arestat imediat făptașul. Numai că acesta susține că nu e el autorul. Așa că Oliver, Tiril și Opti trebuie să intre din nou în acțiune. Oare o să descopere adevărul?”

***

Operaţiunea Apus de soare

Operaţiunea Apus de soare

Descrierea cărţii:„La banca din Elvestad s-a dat o spargere. Tiril, Oliver și Opti găsesc niște indicii pe care poliţia nu le-a observat. Oare o să-i descopere și de data asta pe făptași?”

***

Operaţiunea Nor de furtună

Operaţiunea Nor de furtună

Descrierea cărţii: „La Elvestad au început furturile. Cineva dă spargeri misterioase. Tiril, Oliver și Opti sunt pe urmele autorilor. Oare îi vor prinde?”

***

Operaţiunea Omul Negru

Operaţiunea Omul Negru

Descrierea cărţii: „În Câmpul Neted apar niște gropi misterioase. S-ar părea că cineva sapă după o comoară. Dar oare cine? Tiril, Oliver și Opti trebuie să afle, și încă repede.”

***

Operaţiunea Vântul de nord

Operaţiunea Vântul de nord

Descrierea cărţii: „Diamantul Orlov este expus la un muzeu din Elvestad. Din întâmplare, Tiril și Oliver descoperă că cineva vrea să-l fure. Numai că nu e așa simplu să prinzi un infractor asupra faptului! Oare cum o să reușească?”

***

Operaţiunea Insula de vară

Operaţiunea Insula de vară

Descrierea cărţii: „La vechiul debarcader apar bărci care plutesc în derivă. Cineva fură motoare. Investigând cazul, Oliver, Tiril și Opti ajung pe Insula de vară, unde, în scurt timp, devin din urmăritori urmăriți. Oare cine o să-i salveze?”

***

În căutarea căpitanului Krogh

În căutarea căpitanului Krogh

Descrierea cărţii: „Tiril și Oliver primesc vizita doamnei Krogh. Cineva i-a spart casa, dar nu e deloc clar cu ce scop, fiindcă nu s-a furat nimic. Ce doi detectivi trebuie să descopere ce se pune la cale. Iar pentru asta nu au la dispoziție decât un indiciu”. 

***

În căutarea reginei junglei

În căutarea reginei junglei

Descrierea cărţii: „Bunicul Franz e în Africa, în căutarea unei regine a junglei. Tiril și Oliver primesc un mesaj: bunicul are nevoie de ajutor. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. O călătorie în junglă e perculoasă. În plus, toate datele pe care le au detectivii noștri la dispoziție sunt cifrate. Prin urmare, e nevoie de răbdare și… o minte bine antrenată”.

________

Detalii și info preț: Birol de investigații nr.2!

 

 

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.