Locuri de vizitat

Barcelona în 5 zile și 88.000 de pași [partea 3/3]

Continuare de aici: [partea 1/3] și [partea 2/3]!

Barcelona în 5 zile și 88.000 de pași [partea 3/3]

Barcelona, aprilie 2019

Ziua 4 – Arc de Triomf, Parc de la Ciutadella, Barri Gotic, Catedral de Barcelona, La Boqueria, Museu Maritim de Barcelona

Pentru ziua a patra am avut planificate plimbări prin Parc de la Ciutadella, Cartierul Gotic, revenire în piața La Boqueria (deoarece în ziua precedentă, fiind duminică, am găsit-o închisă) și o vizită la Muzeul Maritim.

Arc de Triomf

Ziua a patra am început-o la Arc de Triomf, pe care l-am admirat și l-am pozat din toate unghiurile posibile. Ni s-a părut foarte interesant și deosebit față de Arcul de Triumf din București sau cel din Paris.

Arcul de Triumf din Barcelona

Arcul de Triumf din Barcelona

Passeig de Lluis Companys

De la Arc de Triomf am ajuns foarte ușor în Parc de la Ciutadella (a trebuit să mergem doar înainte și să ne plimbăm prin frumosul Passeig de Lluis Companys).

Passeig de Lluis Companys, Barcelona

Parc de la Ciutadella

În Parc de la Ciutadella am admirat fântâna arteziană (din păcate era în renovare, dar și așa ne-a plăcut tare mult), ne-am făcut poze cu mamutul și ne-am plimbat în voie pe alei admirând totul din jur.

Parc de la Ciutadella, Barcelona Parc de la Ciutadella, Barcelona Parc de la Ciutadella, Barcelona Parc de la Ciutadella, Barcelona

Barri Gotic (Cartierul gotic)

În Barri Gotic ne-am plimbat pe străduțele înguste, am admirat clădirile vechi cu balcoane mici și pline de flori, magazinele cu produse artizanale și specifice zonei catalane.

Cartierul gotic, Barcelona Cartierul gotic, Barcelona Cartierul gotic, Barcelona Cartierul gotic, Barcelona

Cartierul gotic, Barcelona

Catedral de Barcelona

Am vizitat și Catedral de Barcelona (dacă vă cumpărați biletele online, nu mai trebuie să stați la coadă, ci intrați direct la ora la care v-ați rezervat biletul). Noi nu ne-am cumpărat biletele online, așa că am stat la coadă, dar astfel am avut timp să admirăm arhitectură superbă a catedralei.

Catedral de Barcelona Catedral de Barcelona Catedral de Barcelona

Ne-am cumpărat bilete cu acces pe acoperișul catedralei, de unde am avut o priveliște superbă asupra Barcelonei.

Catedral de BarcelonaCatedral de Barcelona

La Boqueria

Fiindcă în ziua anterioară am găsit La Boqueria închisă (deoarece a fost o zi de duminică), ne-am întors aici, ca să vedem și noi cum se poate ca o piață să fie un obiectiv turistic atât de importat din Barcelona. Am găsit o piață plină de culoare și arome, cu prețuri destul de mari și mult prea aglomerată pentru gusturile noastre. Încă nu pot să spun dacă mi-a plăcut sau nu…

La Boqueria

La Boqueria La Boqueria

Muzeul Martim din Barcelona

Ultima oprire pentru ziua a patra a fost la Muzeul Maritim din Barcelona. Muzeul este construit în locul fostelor șantiere navale și se află în port, între La Rambla și Columna lui Columb.

În acest muzeu am văzut o colecție impresionantă de ambarcațiuni, machete, arme, uniforme, hărți maritime, tablouri reprezentative, precum și multe alte obiecte și instrumente legate de specificul acestui muzeu.

Muzeul Marinei, BarcelonaMuzeul Marinei, BarcelonaMuzeul Marinei, BarcelonaMuzeul Marinei, BarcelonaMuzeul Marinei, BarcelonaLa intrarea în muzeu este o zonă media, unde Laura a fost încântată să încerce jocurile și activitățile propuse. Mi-aș dori ca și în muzeele de la noi din țară să fie amenajate astfel de zone în care copiii să poată pune mâna și testa anumite obiecte … cred că acest lucru i-ar atrage și ar face vizita la muzeu mult mai interesantă!

Muzeul Marinei, Barcelona

Dar, vedeta acestui muzeu este o navă enormă, extrem de frumos decorată şi colorată, care este o copie la scară mare a navei Royal, nava comandată de Don Juan de Austria în bătălia de la Lepante.

Muzeul Marinei, Barcelona Muzeul Marinei, Barcelona Muzeul Marinei, Barcelona Muzeul Marinei, Barcelona

În curtea muzeului am descoperit cabina unui vapor, broaște țestoase și un portocal plin cu portocale!

Muzeul Marinei, Barcelona Muzeul Marinei, BarcelonaMuzeul Marinei, Barcelona

Ziua 5 – Sagrada Familia, Zbor Barcelona – Cluj Napoca

Ziua a cincea am rezervat-o vizitării catedralei Sagrada Familia. Ne-am cumpărat (din timp) biletele online, ceea ce vă recomand și vouă pentru că altfel riscați să nu găsiți bilete pentru a vizita interiorul catedralei.

Spre surprinderea mea, la intrarea în catedrală am fost supuși unui control mai ceva ca și la aeroport, dar după ce am trecut de acest control am intrat într-o altă lume, o lume magică.

Sagrada Familia, BarcelonaSagrada Familia, BarcelonaSagrada Familia

Exteriorul catedralei este impresionant, dar interiorul ne-a lăsat fără cuvinte! Vă recomand să vă cumpărați bilete cu ghid audio, pentru că veți afla foarte multe lucruri interesante!

Sagrada Familia, Barcelona Sagrada Familia, Barcelonainterior Sagrada Familia interior Sagrada Familia interior Sagrada Familia interior Sagrada Familiainterior Sagrada Familia interior Sagrada Familia interior Sagrada Familiainterior Sagrada Familiainterior Sagrada Familiainterior Sagrada Familia interior Sagrada Familia

Vă recomand să vizitați și Muzeul Sagrada Familia (îl găsiți la ieșirea din catedrală, undeva la subsol), unde veți vedea diverse fotografii, desene, modele de ghips, modele de vitralii, modele de faianță, plus multe explicații despre construcția acestei catedrale.

Concluzii:

  • Barcelona este minunată!!!
  • Deși ne-am plimbat foarte mult, nu am reușit să vedem chiar tot ce ne-am propus, dar nu-i nimic, rămâne pe data viitoare!
  • Din punct de vedere al transportului în comun, Barcelona stă foarte bine: poți ajunge foarte ușor în orice zonă a orașului folosind doar mijloacele de transport în comun.
  • Am încercat să ne organizăm astfel încât obiectivele vizitate să fie și pe placul Laurei (nu doar al nostru), să includem și câteva pauze pentru odihnă sau joacă, pentru a ne bucura cu toții de zilele petrecute în Barcelona!

________

Voi ați vizitat Barcelona? V-a plăcut?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.