Locuri de vizitat

Barcelona în 5 zile și 88.000 de pași [partea 1/3]

Îmi doream de mult timp să vizităm Barcelona, așa că anul acesta am decis să petrecem zilele libere de Paște la Barcelona. Este primul an în care am petrecut Paștele departe de casă și am avut ceva emoții, dar a fost bine.

În Barcelona am stat 5 zile (de fapt, 3 zile pline și 2 jumătăți: ziua sosirii și ziua plecării) și deși am umblat foarte mult (am făcut undeva în jur de 88.000 de pași) nu am reușit să vedem cam tot ce ne-am dorit. Dar, nu-i nimic, rămâne pe data viitoare!

Barcelona în 5 zile și 88.000 de pași

Barcelona în 5 zile

Ziua 1 – Zbor Cluj Napoca – Barcelona, vizitare exterior Sagrada Familia

Am zburat din Cluj Napoca cu compania Wizz Air, iar zborul a durat 2 ore și 40 de minute. În Barcelona ne-am cazat în apropiere de Sagrada Familia, la Leonardo Boutique Hotel. Am ales acest hotel deoarece este situat la doar 20 de minute de mers pe jos de renumita Sagrada Familia și la 200 de metri de stația de metrou Clot, de unde am avut legătură spre orice zonă a orașului.

De altfel, în toate cele 5 zile cât am stat în Barcelona am folosit doar mijloacele de transport în comun (tren, metrou și autobus), inclusiv pentru transportul de la/înspre aeroport (trenul Renfe R2 Nord). Am folosit renumita cartelă T10: cartelă care poate fi folosită de mai multe persoane pe toate mijloacele de transport TMB (tren, metrou, autobus, tramvai, funicular, etc). Mai multe detalii despre mijloacele de transport în comun din Barcelona găsiți aici.

Am aterizat în Barcelona în jurul orei 17, transportul până la hotel și procedurile de cazare au mai durat și ele în jur de o oră jumătate, așa că în prima zi am ales să facem o plimbare până la Sagrada Familia și să o admirăm atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară.

Sagrada Familia, Barcelona

Laura a avut cu ea cartea Călătoriile lui Robin – Barcelona din care s-a documentat pentru această excursie și a fost foarte încântată de faptul că ne-am început aventura în Barcelona exact din locul pe care îl recomandă Antoni Gaudi în carte: catedrala Sagrada Familia!

Sagrada Familia, Barcelona Sagrada Familia, BarcelonaSagrada Familia, BarcelonaSagrada Familia, Barcelona

Ziua 2 – Park Guell, Muzeul de Științe Cosmo Caixa și Magic Fountain Montjuic Show

***

Park Guell

Pentru a doua zi am avut rezervate bilete pentru a vizita Park Guell la ora 12.30. Parcul este împărțit în 2 zone: una dintre ele poate fi vizitată gratuit, dar pentru cealaltă (unde se află și operele lui Gaudi) trebuie cumpărate bilete de intrare. Vă recomand să vă achiziționați biletele din timp, de pe site-ul oficial, pentru că altfel riscați să mergeți acolo și să nu găsiți bilete (se pun în vânzare doar un număr fix de bilete pentru un anumit interval orar).

Noi am ajuns mai repede (în jurul orei 11) și am avut la dispoziție mai mult de o oră să ne plimbăm prin zona gratuită a parcului, de unde am putut admira frumoasa Barcelona!

Park Guell, BarcelonaPark Guell, BarcelonaPark Guell, Barcelona

În parc am văzut și foarte mulți papagali, lucru puțin mai neobișnuit pentru noi:

papagali în Park Guellpapagali în Park Guell

La ora 12.30 ne-am prezentat la una dintre intrările în zona cu plată a parcului și ne-am început vizita printre elementele proiectate de renumitul arhitect catalan Antoni Gaudi. Parcul Guell este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Park Guell, Barcelona Park Guell, Barcelona Park Guell, Barcelona
Park Guell, Barcelona Park Guell, Barcelona

***

Muzeul de Științe Cosmo Caixa

Despre Muzeul de Științe Cosmo Caixa am aflat cu 2 zile înainte de plecarea noastă înspre Barcelona. Când am intrat la ei pe site ca să văd între ce ore este deschis, am fost destul de dezamăgită, deoarece am citit că renovează expoziția lor permanentă UNIVERS și nu am reușit să-mi dau seama cam ce s-ar putea vizita dacă acestă expoziție este închisă. Așa că am intrat pe Facebook și Instagram și am căutat poze postate de persoane care au vizitat recent acest muzeu, și mi-am dat seama imediat că vom avea multe lucruri de văzut, chiar dacă expoziția lor principală este închisă.

Mă bucur tare mult că l-am trecut pe listă și l-am vizitat, deoarece ne-a plăcut tare mult. De altfel, Laura spune că acesta este locul care i-a plăcut cel mai mult din excursia noastră în Barcelona!

La intrarea în muzeu ne-au întâmpinat 3 mari personalități: Albert Einstein, Charles Darwin și Marie Curie (figurine din ceară, foarte realist realizate).

Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona

Muzeul are 5 nivele: de la nivelul 0 se coboară pe o scară circulară până la nivelul -5. În interiorul scării se află un imens copac suspendat: arbore amazonian în mărime naturală.

Muzeul de Științe Cosmo Caixa, BarcelonaMuzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona În cadrul vizitei în acest muzeu al științei, copiii pot vedea și atinge diverse lucruri și obiecte și pot face chiar și experimente!

Pendulul lui Foucault, care demonstrează că Pământul se învârte în jurul propriei axe:

Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona

Bule de aer care se formează într-un cilindru plin cu lichid vâscos:

Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona

Generare de curent electric pentru a ajuta un fluture să zboare:

Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona

O demonstrație interesantă în zona destinată fractalilor:

Diverse insecte, schelete, semințe, frunze, pești, etc.

Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona Muzeul de Științe Cosmo Caixa, BarcelonaMuzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona

Pădurea inundată: o reproducerea în mărime naturală a unei secțiuni de pădure amazoniană inundată, unde pot fi văzute multe specii de pești, o capybara (cea mai mare rozătoare), un crocodil, broaște țestoase, păsări, etc. Un adevărat ecosistem în miniatură!

Muzeul de Științe Cosmo Caixa, BarcelonaMuzeul de Științe Cosmo Caixa, BarcelonaMuzeul de Științe Cosmo Caixa, BarcelonaMuzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona

Muzeul găzduiește și numeroase expoziții temporare (vizitarea lor a fost inclusă în prețul biletului de intrare, care este de doar 2.5 EURO pentru adulți, iar pentru copii intrarea este gratuită). Există și unele expoziții pentru care se plătește suplimentar (de exemplu Planetariul), dar noi nu am mai avut timp să le vizităm și pe acestea.

Expoziția temporară despre spațiu: „Tintin y la Luna”

Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona

Expoziția temporară despre simetrie: „Espojos”

Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona Muzeul de Științe Cosmo Caixa, Barcelona

***

Spectacolul de la Magic Fountain Montjuic

Ultima activitate pentru a doua zi a excursiei noastre a fost spactacolul de apă, lumini și muzică de la Magic Fountain Montjuic. Spectacolul are loc în anumite seri din săptămână (programul poate fi consultat aici) la baza treptelor largi care coboară de pe Montjuic, de la Muzeul Naţional de Artă al Cataloniei  înspre Plaza de Spagna.

Magic Fountain Montjuic Show Magic Fountain Montjuic Show Magic Fountain Montjuic Show

Fericite, dar și super obosite după o zi atât de încărcată!

Va urma!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.