Despre beneficiile consumului de avocado si o reteta simpla
A trecut ceva vreme de când nu am mai scris despre alimente sanatoase, aşa că m-am gândit să scriu azi despre beneficiile consumului fructului de avocado şi să vă propun o reţetă de pastă de avocado de sezon, care se prepară rapid şi în plus este sănătoasă şi foarte gustoasă.
Iată câteva beneficii ale consumului fructului de avocado (conform Ghidului alimentelor sănătoase, apărut la editura Litera) :
- este o sursă bogată de acizi graşi esenţiali, de care avem atât de multă nevoie pentru ca organismul nostru să funcţioneze normal
- este bogat în potasiu, o substanţă importantă a cărei deficienţă poate da naştere la extenuare şi chiar depresie
- conţine vitamina B6, care ajută la asimilarea fierului (deci este de mare ajutor femeilor care suferă de sindromul premenstrual)
- datorită conţinutului de vitamine E şi B, avocado ajută la eliminarea stresului
- conţinutul ridicat de grăsimi mononesaturate îl face unul dintre cele mai puternice alimente antioxidante
- este o sursă bună de vitamine A şi E, ceea ce îl face ideal pentru piele (indiferent că este mâncat sau folosit ca şi mască facială)
Acum că am aflat cât de benefic este consumul de avocado pentru organismul nostru, mai rămâne întrebarea „Cum îl preparăm?”. Avocado se poate consuma crud sau copt. Eu vreau să vă propun azi o reţetă de pastă de avocado cu leurdă, care se prepară foarte repede, este gustoasă şi foarte sănătoasă!
Ingrediente:
- 1 avocado
- ulei de măsline (foarte puţin, 2 – 3 picături)
- zeamă de lămâie (eu am pus zeama de la 1 sfert de lămâie)
- sare
- iaurt (2 – 3 linguri)
- o legătură de leurdă
Mod de preparare:
- am tăiat avocado în jumătate, am îndepărtat sâmburele şi am scos pulpa cu ajutorul unei linguri
- am pasat pulpa de avocado cu o furculiţă (dacă doriţi să iasă o pastă foarte fină puteţi să folosiţi un mixer vertical) şi am adăugat restul ingredientelor: sarea, uleiul de măsline, zeama de lămâie, 2 -3 linguri de iaurt şi leurda tăiată mărunt
Poftă bună!


Un comentariu
Georgiana Mihalache
Indraznesc sa adaug si eu una, cu si mai putine ingrediente: pasta de avocado cu usturoi – avocado pasat, usturoi pisat, lamaie si sare. Se mananca tot pe paine si la noi in casa e bataie pe ea 🙂