Ardei umpluti cu carne si orez
Aceasta este o reţetă de ardei umpluti cu carne şi orez pe care o am de la mama mea. Este o reţetă relativ simplă, aşa cum se prepară ei în Ardeal. Sunt delicioşi!
Ardei umpluti cu carne si orez
Ingrediente:
- 10-15 ardei
- 300 gr. carne tocată (eu am folosit de porc, dar puteţi folosi de orice fel)
- 100 gr. orez
- 1 ceapă
- 1 ou
- 1 roşie
- sare
- piper
- verdeaţă (pătrunjel verde, mărar verde)
- ulei (opţional)
- 300 ml. suc de roşii
Mod de preparare:
- Într-un bol mai mare am amestecat bine: carnea tocată, orezul, ceapa tăiată mărunt, verdeaţa tăiată mărunt (am păstrat puţină verdeaţă şi pentru sos), oul, sarea şi piperul.
- Ardeii i-am spălat bine, le-am scos cotorul şi i-am înţepat cu o furculiţă (pentru a pătrunde sosul şi la umplutură)
- Am umplut fiecare ardei cu compoziţie, dar nu până sus pentru că orezul se va umfla la fierbere
- Fiecărui ardei i-am pus „capac” o felie de roşie.
- Dacă vă ies prea mulți, iată cum îi puteți păstra la congeletor: ardei umpluți cu carne, la congelator.
- Am aşezat ardeii într-o oală, am pus sucul de roşii, puţină sare, o picătură de ulei (opţional) şi apă cât să acopere ardeii. Am fiert pe aragaz la foc mic.
- Se pot servi cu smântână sau fără. Fiecare cum doreşte!
Poftă bună!


7 comentarii
Roxana
Arata delicios!!! Si eu pregatesc la fel ardeii. E o mancare foarte apreciata si des pregatita la noi in casa. Eu folosesc piept de pui sau vita, asa pot manca si copilasii.
Iulia S.
Eu am facut saptamana trecuta cu carne tocata de curcan, a iesit foarte, foarte bun. Reteta mea e in mare aceeasi, eu in schimb ii umplu bine, am descoperit ca asa imi plac mai tare, indesati :).
Carmen
eu n-am stiut ca trebe intepati. Asta explica de ce mie imi ramanea orezul nefiert inauntru.
Anonymous
arata f.bine.cat timp ai fiert ardeii?
Adriana
vreo 45 minute. dar ii incerci si vezi cand s-a fiert orezul.
Petronela
Ce pofta mi s-a facut de ardeii umpluti pe care ii face mami !
adriana
Ai mei acum fierb pe soba. Te invit la o portie!