Ardei copti in otet – caietul cu reţete
Este vremea conservării legumelor, aşa că reţeta pe care v-o prezint azi din caietul cu reţete este reţeta de ardei copti in otet.
Ardei copti in otet
Se ia ardei groşi, mari şi frumoşi. Se prăjesc uşor în untdelemn la repezeală sau se coc în maşină.
Câns s-au răcit se aşează în borcan de sticlă. Se aşează în rând, fără a fi luate pieliţele.
Se fierbe oţet cu sare. După ce s-a răcit se toarnă peste ardei. Se leagă hermetic cu hârtie permeabilă.
Iarna când voim a servi salata curăţim ardeii de pieliţă şi turnăm untdelemn.
Alt mod de pregătire
1/2 litru untdelemn, 1 litru oţet, 1/2 litru apă, puţină sare, câteva frunze de dafin, boabe de piper şi 15 boabe de enibahar.
Ardeii trebuiesc pregătiţi, adică spălaţi şi svântaţi.
Când compoziţia dă în clocot se scufundă ardeii. Dând în undă se scot lăsându-i să se răcească. Se aşează în borcane de sticlă. Când s-a răcit compoziţia se toarnă peste ardei şi se astupă borcanul după cum ştim. Când se serveşte la masă se curăţă de pieliţă, se serveşte cu oţet şi untdelemn.
____________________________________________________________________
Aceste reţete sunt dintr-un caiet vechi de reţete.
Încerc să redau textul exact cum este scris în caiet.

