Diverse

1 RON pe zi

Pentru mine, metoda de economisire care a funcţionat 100% este: cel puţin 1 RON economisit pe zi. 
1 RON pe ziAm stat şi am calculat, până la sfârşitul anului mai sunt 105 zile, deci dacă aş economisi în fiecare zi cel puţin 1 RON, până la sfârşitul anului aş avea în puşculiţă cel puţin 105 lei. Nu este foarte mult, dar tot este ceva. I-aş adăuga la fondul de rezervă, despre care v-am mai povestit!
Voi aţi făcut un calcul de acest gen: care este suma pe care aţi putea să o economisiţi pe zi, fără a vă afecta în mod drastic modul de viaţă?
La ce aţi putea renunţa pentru a pune câţiva bani în puşculiţă?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

10 comentarii

 • Aa.

  Ceva de genul acesta aplic si eu: restul de la orice cumparatura de 1 ron sau de 50 bani intra la economii(chiar daca am primit 4 ron rest). In felul acesta se compenseaza o zi cu alta si se aduna ceva.

  Aceste economii sunt insa pentru distractia noastra, pentru ca tindem ca atunci cand iesim in oras sa utilizam bani din suma pentru mancare pe acea saptamana si nu e ok.

  • Adriana

   Aa. ai dreptate! Mai trebuie si putina distractie, ca altfel totul ar fi prea monoton 🙂
   La intrebarea mea, am primit si raspunsuri de genul: dar ce faci cu 30 lei ? Sunt prea putini…
   Da, nu sunt multi, dar putin cu putin se aduna. Asa zic eu 🙂

 • floridemandarin

  Da, deci eu aplic metoda asta de un an, și cum la mine moneda e în euro, eu încerc 5 euro pe săptămână. Și din banii ăștia în general cumpăr cărți 🙂 La an se adună cam peste 100 de euro pentru că uneori nu reușesc să pun cei cinci euro propuși…cine știe de ce…cheltuielile se ridică prea mult săptămâna aceea! 🙂

 • Mămica simplă

  un leu pe zi inseamna in jur de 360-400 lei pe an (ca poate mai pui in plus, nu doar 1 leu), ceea ce e o mica plasa de siguranta in caz de ceva- decat deloc. In 10 ani ar fi 4000 lei, fara eventuale dobanzi, deci incetul cu incetul se aduna. Daca ma apucam acum 10 ani de economisire uite ca as fi avut ceva deoparte, si fara sa ma chinui prea mult 🙂 Daca pui pentru un copil deoparte aceasta suma anual, de la nasterea lui, la 20 de ani ar avea un cont de 8000 lei, o suma oarecum bunicica, si pentru care nu ai facut un mare efort s-o aduni.

  • Adriana

   Exact pe acest principiu ma bazez si eu: nu-mi este greu sa pun in fiecare zi 1 RON intr-o pusculita si totusi intr-un an se aduna 365 RON. Nu sunt multi bani, dar totusi sunt cativa 🙂

 • Gabi

  Felicitari ca ai reusit!
  Am incercat si eu 2-3 luni, insa am pus in trei pusculite cate un leu, cate una pentru fiecare memebru al familiei, insa la un moment dat nu am mai putut pune, ba chiar am spart pusculita mea, iar mai tarziu si sotul pe a lui, ramanand a copilului in care nu am mai pus nimic din pacate ,decat bani pe care i-a mai primit de la bunici.
  Acum sunt cam descurajata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.