Ce cărţi a citit L. în vacanţa de vară (clasa întâi)

Mai sunt doar câteva zile din vacanța de vară! A fost o vacanță frumoasă, dar parcă a trecut mult prea repede…

Spre deosebire de anul trecut, L. nu a primit caiet cu lecturi suplimentare pentru vacanța de vară, așa că a rămas la latitudinea noastră ce cărți să citescă în această vacanță.

Am observat că nu are răbdare să citescă o carte cu foarte multe pagini, ci preferă povestioarele mai scurte. Așa că am scos din bibliotecă cărțile cu povestiri mai scurte (eventual cu text scris mai mare) și cu imagini frumoase.

carti citite in vacanta de vara, clasa I

 • A început cu Trambulina, bat-o vina! o carte foarte haioasă în versuri apărută la editura Cutiuța cu povești. Despre această carte am scris aici: Trambulina, bat-o vina!
 • L-a redescoperit pe spiridușul Pixi citind câteva din cărticelele din colecția de buzunar Pixi. Despre această colecție de cărticele am scris aici: colecția de cărticele Pixi.
 • A recitit poeziile haioase despre fiecare literă a alfabetului din cartea Alfabetul desenat mai ușor de învățat.  Despre această carte am scris aici: Alfabetul desenat mai ușor de învățat.
 • A citit aventurile în versuri ale lui Țepișor și ale colegilor lui de clasă în Povestea Vitaminelor, carte scrisă de Lucia Muntean.

Povestea vitaminelor

 • Și cartea Puișorul curios apărută la Editura Crișan se regăsește pe lista cărților citite în această vacanță. Despre acestă carte am scris aici: Puișorul curios.
 • A citit despre dărnicie și plăcerea de a dărui în cartea Vivi și copacul roditor, o carte în care Vivi (o veveriță tare jucăușă) se hotărăște să lase de-o parte egoismul și alege generozitatea.

Vivi si copacul roditor

 • A citit și despre dorința brotacului Oaky de a deveni o broască țestoasă în cartea Dorința lui Oaky apărută la editura All:

Dorinta lui Oaky

 • Aceste 3 cărți cu prințesa Matilda și poneiul său Caramelo apărute la editura Girasol au fost preferatele vacanței:

Printesa matilda si poneiul Caramelo

Copiii voștri ce cărți au citit în această vacanță?

2 Responses

 1. DaddyCool.ro says:

  Am o întrebare: le-a citit pentru că îi place să facă asta sau i-ați sugerat voi să facă acest lucru? P.S: „Vivi și copacul roditor” pare să fie o carte foarte drăguță! 🙂

  • Adriana says:

   Uneori a citit din proprie initiativa (de exemplu cartea Trambulina, bat-o vina!, pe care a citit-o si recitit-o de vreo 10 ori). Alteori a citit pentru ca i-am sugerat noi sa mai citesca o carte sau pentru ca ne-a vazut pe noi citind si atunci i s-a deschis putin apetitul…
   Cartea “Vivi si copacul roditor” este foarte frumoasa! Am sa scriu in curand un articol separat despre ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *