Tropote fermecate, editura Cartea Copiilor

Editura Cartea Copiilor a lansat recent Tropote fermecate. Povesti cu cai fantastici, o carte care reuneşte basme populare despre cai. Basmele sunt adunate din întreaga lume de către scriitoarea americană Josepha Sherman.

Tropote fermecate. Povesti cu cai fantastici

Tropote fermecate

Detalii despre autorul cărţii

Josepha Sherman (1946–2012) a fost o scriitoare americană, autoare a numeroase lucrări de ficțiune (romane, povestiri, scenarii de film, antologii literare) și non-ficțiune (reportaje, documentare, biografii). Interesul și pasiunea pentru diversitatea culturilor din toată lumea, izvorâte din formația sa inițială de istoric și specialist în civilizația Orientului Apropiat, sunt cele cărora li se datorează și această antologie de basme despre cai.

Ilustraţiile din carte sunt semnate de Linda Wingerter, o tânără artistă din Connecticut.

Detalii despre conţinutul cărţii

Tropote fermecate reuneşte basme populare despre cai, adunate din întreaga lume de scriitoarea americană Josepha Sherman. Poveştile cuprinse în această antologie sunt basme pline de imaginaţie şi legende care îşi pierd originile în timp, ce aduc în centrul atenţiei cai cu puteri magice din toate colţurile lumii: “Inimă-Singuratică și calul cel bătrân” (America de Nord), “Nărăvașul” (Nordul Indiei), “Iapa albă” (Țara Bascilor), “Căluțul cocoșat” (Rusia), “Petit Jean și calul alb” (Canada franceză), “Mânzul Qeytas” (Iran), “Băiatul care a mers călare până pe tărâmul morților” (Albania) şi “Calul fermecat” (Ungaria). Pentru a oferi informaţii suplimentare copiilor cartea include înainte de fiecare poveste, o introducere despre diferitele rase de cai, istoria lor şi caracteristicile speciale.

Cartea continuă seria de antologii de poveşti publicate de Cartea Copiilor: Basmele pădurii o culegere de poveşti în care copacii, obişnuiţi sau fantastici, au un rol important sau sunt chiar personaje principale, şi Poveşti cu prinţese o antologie de basme în care eroinele impresionează prin curaj, frumuseţe şi înţelepciune.

Detalii despre formatul cărţii

Cartea Tropote fermecate are 80 de pagini în format 23 x 28 cm, iar coperta este plastifiată.

Detalii despre disponibilitate şi preţ carte

Cartea Tropote fermecate este disponibilă aici pe site-ul editurii Cartea copiilor. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Uite ce-a ieşit din ou”, de Margaret Wise Brown.

Cartea Tropote fermecate mai poate fi găsită şi aici, unde transportul este gratuit!

Spor la citit!

*acest articol conţine şi link-uri afiliate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *