Care este destinația voastră de vacanță în această vară?

Destinaţia noastră de vacanţă în acest an (la fel ca şi în ultimii patru ani) a fost Bibione – Italia. Nu o să vă mai scriu despre staţiune şi nici despre motivele pentru care am ales să ne petrecem vacanţa aici, deoarece am scris deja anii trecuţi: Bibione – povestea vacanţei noastre (1) şi Bibione – povestea vacanţei noastre (2).

marea

În ultimii ani ne-am făcut obiceiul de a pleca în vacanţă la începutul verii. Ne place această perioadă din mai multe motive:

 • nu este foarte cald (deşi în acest an am avut parte de ceva caniculă în prima parte a concediului)
 • încă nu este chiar aşa de aglomerat ca şi în lunile iulie sau august
 • fiind început de sezon preţurile sunt puţin mai mici şi cu acelaşi buget putem să stăm câteva zile în plus comparativ cu iulie sau august
 • si ar mai fi un motiv personal: îmi place să-mi serbez ziua de naştere undeva departe, eventual pe malul mării…

concediu

Am ales un sejur de 14 zile, pentru că am vrut să ne bucurăm cu adevărat de soare, mare și în special de timpul petrecut împreună. Am avut astfel tip să stăm la plajă, să ne bălăcim în apa mării, să ne plimbăm mult atât în stațiune cât și pe malul mării, să povestim vrute și nevrute și să mâncăm mulllllltă înghețată!!!!

Într-una din zile am vizitat Veneția. Ne-a plăcut tare mult. Este foarte frumoasă dar deși am ales o zi din mijlocul săptămânii și am ajuns devreme (dimineața, înainte de ora 10) a fost foarte aglomerat!!! Oricum Veneția este foarte frumoasă și este păcat să ajungi în zonă și să nu o vizitezi!

venetia

Ne-am întors odihniți, bronzați și cu multe amintiri frumoase!

Și deși ne place foarte mult Italia, pentru anul viitor aș vrea să schimb destinația. Vreau tot mare, dar parcă vreau să încerc și altceva: Grecia, Croația, Turcia,… Aștept sugestii din partea voastră: voi pe unde ați fost în vacanță, ce ați vizitat, ce v-a plăcut și ce nu v-a plăcut?

Să aveți o vară frumoasă!

7 Responses

 1. Carmela says:

  Eu o sa iti spun parerea mea. In primul rand orice loc ai alege pt vacanta ar fi frumos cu conditia sa fie altul in fiecare an. Eu nu ma duc de doua ori in acelasi loc, sunt mult mai castigata daca vad altceva in fiecare an. Sa imi fac vacanta de 4 ori in aceeasi locatie e deci de neconceput, oricat de bine m-as simti. Apoi, nu as putea gati in vacanta, de aceea e concediu sa ma simt bine, sa ma distrez, odihnesc, sa vizitez locuri. Daca nu imi permit sa mananc la restaurant sau terase mai bine stau acasa. Locuri perfecte pentru vacanta, dupa parerea mea sunt: Balaton/ Ungaria, Croatia, Grecia, Spania. Numai bine!

  • Adriana says:

   Foarte buna observatia ta cu concediul in aceeasi locatie! Inainte sa o avem pe L. petreceam si noi fiecare concediu in locatie diferita si vizitam foarte mult. Apoi am ales sa mergem la sigur (de aceea am ales aceeasi locatie). Acum L. a crescut, asa ca am decis ca de anul viitor vom incepe sa cutreieram din nou. De aceea v-am si cerut idei!
   In Croatia pe unde ati fost? Plaja cu nisip sau cu pietricele?

 2. o femeie says:

  Noi plecam in Franta, cu cortul.
  Despre revenit in acelasi loc, deja avem 3 ierni in aceeasi zona: insulele Canare (schimbam localitate, schimbat insula, dar tot in zona am mers). Asa de mult ne place ca am pus problema sa ne mutam acolo. Nici nu e greu sa ne placa, decolam de la aerul de iarna si aterizam in plin 25 grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *