Caravana TIFF vine la Satu Mare: 28 -30 iulie 2017!

În perioada 28 – 30 iulie 2017 Caravana TIFF vine la Satu Mare cu filme de Oscar şi poveşti de iubire! Ne vom putea bucura de trei seri de cinema în aer liber la noi în oraş!

Proiecţia filmelor va începe de la ora 21.30 în Piaţa 25 octombrie (în caz de vreme nefavorabilă proiecţiile vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor).

Ne-au fost pregătite trei filme recent premiate în festivaluri: Planeta Petrila, Povestea iubirii şi Cu inima curată și  șase dintre cele mai bune scurtmetraje românești noi: Offstage, Sechestrați fără voieAlmaniaBrokenPrima noapte şi Când afară ninge, toate selectate la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Filmele scurte vor fi proiectate înaintea lungmetrajelor.

Caravana TIFF vine la Satu Mare – PROGRAMUL:

Caravana TIFF vine la Satu Mare, 28-30 iulie 2017

Vineri – 28 iunie 2017, Piaţa 25 octombrie, ora 21.30

  • Offstage (r. Andrei Huțuleac, 25’) şi Sechestrați fără voie (r. Tudor Botezatu, 8’)
  • Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu, România, 80’)

Filmul scurt Offstage a luat Mențiunea Specială a Juriului pentru Scurtmetraj în Zilele Filmului Românesc la TIFF.

Filmul Planeta Petrila a luat Premiul Publicului Cinepub la TIFF 2017. Iată o scurtă prezentarea a filmului: În orașul minier Petrila, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Va reuşi?

Sâmbătă – 29 iunie 2017, Piaţa 25 octombrie, ora 21.30

  • Almania (r. Anton & Damian Groves, 17’) şi Broken (r. Alex Mironescu, 11’)
  • Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu, Franța, Canada, România, SUA, 134’)

Povestea iubirii  este cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. A fost filmat parţial în Transilvania! Iată o scurtă prezentarea a filmului: New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. Adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de colegul ei de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi, totuși…

Duminică – 30 iunie 2017, Piaţa 25 octombrie, ora 21.30

  • Prima noapte (r. Andrei Tănase, 17’) şi Când afară ninge (r. Conrad Mericoffer, 12’)
  • Cu inima curată / Tiszta szívvel (r. Attila Till, Ungaria, 105’)

Filmul scurt Prima noapte s-a calificat în cursa nominalizărilor la premiile Oscar 2018, după ce a obținut mai multe premii.

Filmul Cu inima curată  este propunerea  Ungariei la Premiile Oscar 2017. Este o comedie de acţiune despre trei tineri cu handicap. Ei trăiesc într-o clinică adaptată la nevoile lor speciale, dar nu sunt mulțumiți de viața lor… Vor aventură, prin urmare, se pun în serviciul mafiei locale.

*****

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Satu Mare, Centrului Cultural G. M. Zamfirescu

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți

Partener de monitorizare: mediaTRUST

*****

Cu cine mă văd în week-end la film?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *