Tulburările de somn la copii: cauze, riscuri, remedii!

Este bine-cunoscut faptul că somnul și calitatea acestuia influențeaza mult dispoziția și dezvoltarea armonioasă a copiilor.  Dar ce ne facem atunci când copilul nostru nu are un somn de calitate?

tulburarile de somn la copii

Dr. Mihaela Oros Specialist în somnologie pediatrică și Coordonator al Centrului de Somnologie Regina Maria ne sare în ajutor și organizează un întreg eveniment dedicat somnului copilului, și anume: Ai grijă de somnul copilului tău!

Informații despre dr. Mihaela Oros

 • Doctor în științe medicale, medic primar pediatru și specialist pneumolog, cu supraspecializare în somnologia pediatrică și polisomnografie la Cincinnati Children’s Hospital Medical Center din SUA, dr. Mihaela Oros este coordonatorul Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria, conducând o echipă multidisciplinară de medici pediatri, pneumologi, ORL-isti, neurologi și psihologi cu experiență în somnologia la copii.
 • S-a implicat în dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrică în România și în supraspecializarea medicilor în acest domeniu.
 • A fondat Asociatia pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenți, a cărei misiune este educația și accesul medicilor la informații valide și de ultima oră.
 • A dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.
 • A inițiat prima cercetare în Romania privind prevalența problemelor respiratorii în timpul somnului la copii și adolescenți. S-a dovedit că 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta o tulburare de respirație în timpul somnului, dintre care forma cea mai severă este apneea obstructivă în somn.

Informații despre evenimentul “Ai grijă de somnul copilului tău!”

În cadrul evenimentului “Ai grijă de somnul copilului tău!” dr. Mihaela Oros ne va învăța:

 • Să urmărim somnul copilului nostru și să identificăm semnele eventualelor tulburări
 • Care sunt riscurile unui somn neodihnitor: de la oboseală până la complicații respiratorii, obezitate și diabet
 • Să ne explicăm anumite comportamente aparent neobișnuite din timpul somnului copilului
 • Să înțelegem ciclurile de somn
 • Să eliminăm din viața copilului nostru „hoții de somn”
 • Să contribuim la un stil de viață care îl va ajuta pe copil să devină un adult echilibrat și fericit

Mai multe detalii despre acest eveniment găsiți aici.

Infomații despre data și locația de desfășurare e evenimentului

Evenimentul “Ai grijă de somnul copilului tău!” organizat de dr. Mihaela Oros va avea loc miercuri, 14 iunie 2017 orele 18:30 – 20:00 în locația ELITE ART GALLERY Piata Natiunilor Unite, nr.3-5, Bl.B2, Parter, Sector 4, Bucuresti.

Link-ul pentru înscrierea la eveniment este acesta.

O invitație GRATUITĂ la acest eveniment

În calitate de partener media al acestui eveniment am posibilitatea să ofer unui cititor al blogului o invitație GRATUITĂ la acest eveniment. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu la acest articol în care să-mi spuneți în câteva cuvinte de ce ați dori să participați la acest eveniment. În cazul în care vor fi mai mulți doritori, câștigătorul invitației gratuite îl voi desemna prin tragere la sorți!

Data limită de înscriere pentru a căștiga invitația gratuită este duminică11 iunie 2017, ora 20:00!

Câștigătorul îl voi anunța printr-un update la acest articol!

Update articol – 12.06.2017

Ambele cititoare care s-au inscris au câştigat câte o invitaţie gratuită la acest eveniment!

2 Responses

 1. Mi-aș dori foarte mult să particip la acest eveniment! Am trei copii, iar mijlociul trece acum printr-o perioadă în are se trezește foarte des noaptea. Aș vrea să aflu posibilele cauze și rezolvări pentru această problemă.
  Mulțumimpentru concurs!

 2. Magda says:

  Buna! Eu imi doresc sa ajung sa aflu cat mai multe informatii despre somn si importanta lui asupra sanatatii copiilor. Mutumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *