Detectivii timpului – recomandare cărţi pentru copii!

Volumele seriei de cărţi Detectivii  timpului ale autorului Fabian Lenk sunt concepute ca şi nişte romane poliţiste, pline de mister, care-i transportă pe copii în trecut. Poveştile se bazează pe evenimente istorice reale, iar la finalul fiecărei cărţi copiii vor găsi un glosar cu termeni istorici importanţi din perioada respectivă.

Detectivii timpuluiDetectivii timpului

Detalii despre autor

Fabian Lenk este un scriitor renumit de romane de mister şi suspans pentru copii. El propune părinţilor şi copiilor o noua metodă ca să facă istoria materia favorită a copiilor.

Detalii despre formatul cărţilor

Volumele din această colecţie de cărţi au formatul 190 x 130 mm, coperţi necartonate şi fiecare volum conţine peste 150 de pagini. Cărţile conţin şi alb – negru.

Detalii despre cărţi

13. Montezuma şi furia zeilor – Tenochtitlan – 1510 după Hristos. In timpul căsătoriei suveranului aztec Montezuma are loc o catastrofă. Inima de aur, un simbol al puterii sale, dispare. A căzut el în dizgraţia zeilor? Detectivii timpului au o bănuială sinistră.

Montezuma si furia zeilorClick aici pentru mai multe detalii: Montezuma şi furia zeilor

12. Incendiatorul Romei – Roma – anul 64 după Hristos. Lângă Circus Maximus izbucneşte un incendiu care transformă cea mai mare parte a oraşului în cenuşă şi ruine. A fost într-adevăr însuşi împăratul Nero incendiatorul? Prin cercetările lor, detectivii timpului devin foarte periculoşi pentru anumiţi romani influenţi.

Incendiatorul RomeiClick aici pentru mai multe detalii: Incendiatorul Romei

11. Mormântul lui Genghis-Han – Mongolia,1227 după Hristos. Genghis-Han este înmormântat într-un loc secret. Unde se află ultimul său loc de odihnă? Detectivii timpului vor să dezlege acest mister, însă nişte jefuitori de morminte le îngreunează cercetările.

Mormantul lui Genghis-HanClick aici pentru mai multe detalii: Mormântul lui Genghis-Han

10. Michelangelo şi culoarea otrăvii – Roma, 1510 după Hristos. În timp ce lucrează la fresca de pe tavanul Capelei Sixtine, Michelangelo este pe punctul de a cădea de pe schelă. Există un complot împotriva sa? Detectivii timpului se conving că unul dintre rivalii săi doreşte să-l scoată din circuit.

Michelangelo si culoarea otrãviiClick aici pentru mai multe detalii: Michelangelo şi culoarea otrăvii

9. Cleopatra şi muşcătura cobrei – Alexandria, anul 30 înainte de Hristos. Cleopatra e găsită moartă în dormitorul său. A murit într-adevăr din cauza muşcăturii cobrei? Cercetările îi vor conduce pe Detectivii timpului în casa unei persoane care se ocupă cu prepararea otrăvurilor.

Cleopatra si muscãtura cobreiClick aici pentru mai multe detalii: Cleopatra şi muşcătura cobrei

8. Cezar şi marea conspiraţie – Roma, anul 65 înainte de Hristos. Un incendiu, o tentativă de otrăvire, o crimă – încearcă oare cineva să-l împiedice pe Julius Caesar să devină Praetor și mare preot? Detectivii timpului nimeresc în plină campanie electorală, iar aceasta este departe de a fi una fairplay.

Cezar si marea conspiratieClick aici pentru mai multe detalii: Cezar şi marea conspiraţie

7. Alexandru cel Mare, suspect de regicid – Aigai, 336 înainte de Hristos. Regele Filip plăteşte cu viaţa preţul pentru o reprezentaţie de teatru. Oare în spatele crimei se află fiul său, Alexandru cel Mare? Detectivii timpului cercetează cazul şi dau verdictul: teatrul nu se joacă doar pe scenă.

Alexandru cel Mare, suspect de regicidClick aici pentru mai multe detalii: Alexandru cel Mare, suspect de regicid

6. Ochiul lui Nefertiti – Egipt, anul 1356 înainte de Hristos. Faraonul Echnaton şi frumoasa lui soţie Nefertiti se află în mare pericol! Cine doreşte să-i asasineze? Detectivii timpului îl bănuiesc pe artistul care a făurit celebrul bust al lui Nefertiti.

Ochiul lui NefertitiClick aici pentru mai multe detalii: Ochiul lui Nefertiti

5. Marco Polo şi societatea secretă – Orașul Kambalu din Mongolia, anul 1275 după Hristos. Exploratorul Marco Polo este otrăvit. Pe cine deranja el de la sosirea pe tărâmul lui Kublai Khan? Detectivii timpului dejoacă un complot obscur, iar în această încercare își pun viața în pericol.

Marco Polo si societatea secretãClick aici pentru mai multe detalii: Marco Polo şi societatea secretă

4. Trădare în Olympia – Olympia, anul 532 înainte de Hristos. Luptătorul Milon din Croton și familia acestuia sunt consideraţi favoriţi la Jocurile Olimpice. Însă, în ciuda așteptărilor, fratele și tatăl pierd competiția. Întâmplare sau complot? Detectivii timpului se trezesc în mijlocul unui scandal.

Tradare în OlympiaClick aici pentru mai multe detalii: Trădare în Olympia

3. Argintul cruciaţilor – Veneţia, 1202 după Hristos. Cruciaţii se pregătesc de cea de-a patra cruciadă, dar le este furată comoara. Au trădători în propriile rânduri? Detectivii timpului investighează cazul şi îşi fac duşman pe cel mai puternic om din oraşul lagunelor.

Argintul cruciatilorClick aici pentru mai multe detalii: Argintul cruciaţilor

2. Secretul lui Tutankamon – Egipt, anul 1327 înainte de Hristos. Faraonul Tutankamon moare subit. A fost un accident sau cineva din palat l-a ajutat? Detectivii timpului pornesc într-o vânătoare de indicii riscantă.

Secretul lui TutankamonClick aici pentru mai multe detalii: Secretul lui Tutankamon

1. Comoara vikingilor – Haithabu, anul 965 după Hristos. Vikingii din jurul jarl-ului Erik, purtătorul sabiei lui Odin, sunt atacaţi în mod repetat de creaturi ciudate. În spatele jafurilor se află într-adevăr trolii? Detectivii timpului descoperă o pistă incredibilă.

Comoara vikingilorClick aici pentru mai multe detalii: Comoara vikingilor.

Spor la citit!

*acest articol conţine şi link-uri afiliate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *