Recenka şi ouăle de Paşti – recomandare carte pentru copii

M-am bucurat foarte mult când am aflat că Editura Frontiera a publicat Recenka şi ouăle de Paşti, o carte superbă a Patriciei Polacco. Bucuria a fost şi mai mare când am aflat că traducerea cărţii este semnată de Camelia Vida-Rațiu, de pe blogul căreia am aflat pentru prima dată despre această carte (varianta în limba engleză): Rechenka’s Eggs. Sper ca Editura Frontiera să publice şi alte titluri din cele peste 100 de cărţi ale îndrăgitei autoare şi ilustratoare de cărţi pentru copii: Patrica Polacco.

Recenka şi ouăle de Paşti

Cartea are 32 de pagini în format 270×210, iar coperţile cărţii sunt cartonate. Atât textul cât şi ilustraţiile din carte sunt semnate de Patricia Polocco – o îndrăgită autoare şi ilustratoare de cărţi pentru copii provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă). Aceasta a scris peste 100 de cărţi pentru copii.
Recenka si ouale de Pasti

Click aici pentru detalii şi preţ: Recenka şi ouăle de  Paşti

Babuşca este o bătrână care trăieşte singură într-o căsuţă simplă din Rusia şi care este foarte cunoscută datorită ouălor pe care le încondeiază cu foarte multă dragoste şi cu care câştigă în fiecare an premiul întâi la târgul de Paşti de la Moscova.

Într-o zi babuşca salvează de la moarte o gâscă sălbatică, care a fost împuşcată de un vânător. Babuşca are grijă de gâsca rănită şi în acelaşi timp continuă să încondeieze ouă. Recenka si ouale de Pasti, pagina din interiorul cartii

Din nefericire,  gâsca distruge ouăle pe care babuşca le-a încondeiat cu atâta trudă. Babuşca este foarte îngrijorată că nu va avea ce să mai vândă la târgul de Paşti de la Moscova, dar gâsca simţindu-se mult mai bine (în urma îngrijirii primite de la bătrână) îi va dărui acesteaia în fiecare zi câte un ou special. Astfel babuşca va putea participa la târgul de Paşte de la Moscova, unde va câtiga din nou premiul întâi. Odată întoarsă acasă de la târg, babuşca are parte de o altă mare surpriză: un cadou extraordinar în semn de recunoştinţă din partea gâştei.

Nu vreau să vă dau prea multe detalii despre povestea din carte, vreau să vă îndemn să o cumpăraţi şi să o citiţi copiilor (mai mici) sau să o daţi copiilor să o citească, deoarece este o carte superbă din care copiii vor învăţa despre: bunătate, dăruire, miracole şi despre tradiţia încondeierii ouălor.

Click aici pentru detalii şi preţ: Recenka şi ouăle de  Paşti

Spor la citit!

*acest articol conţine link-uri afiliate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *