Meniul săptămânii 3 – 9 aprilie

Iată-ne şi în prima săptămână a lunii aprilie! Vremea este foarte frumoasă (facem abstracţie de faptul că meteorologii anunţă pentru zilele următoare ploi şi scăderea temperaturii cu până la 15 grade, sperăm ca de această dată să greşească şi ei!), petrecem foarte mult timp pe afară dar mai şi gătim câte ceva 🙂 .

Mi-am propus ca în săptămâna aceasta să mai golesc rezervele de prin frigider şi congelator, prin urmare la sfârşit de săptămână nu am fost la cumpărături. Când voi avea nevoie (deocamdată mai am şi de acestea prin frigider) voi cumpăra de la aprozar: salată verde, ridichi şi ceapă verde. În rest ne vom descurca cu ceea ce avem prin cămară, frigider şi congelator.

Pentru această săptămână am planificat următorul meniu:

tarta cu branza si sparanghel

Mic dejun:

  • salată de vinete (de post, fără maioneză)
  • omletă cu ceapă verde
  • pâine cu pastă de brânză şi mărar verde

Supe/ciorbe:

  • ciorbă de perişoare (din week-end)
  • ciorbă de fasole boabe
  • supă de legume cu ciuperci uscate

Fel principal:

  • cus-cus cu tocăniţă de carne (din week-end)
  • tartă cu brânză şi sparanghel – prima recoltă de sparanghel din acest an!!!
  • salată de paste cu ton
  • orez cu ciuperci

Gustări:

  • fructe: mere, kiwi

Să aveți o săptămână frumoasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *