Meniul săptămânii 10 – 15 aprilie + meniul de Paşte

Azi începe Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, ultima săptămână din Postul Paştelui. Săptămâna aceasta voi găti fără carne, iar în zilele de miercuri şi vineri voi găti mâncare de post.

Mic dejun:

  • salată de vinete (de post, fără maioneză)
  • zacuscă de ciuperci
  • hummus
  • omletă cu ceapă verde
  • pâine cu unt şi dulceaţă, ceai

Supe/ciorbe:

  • supă de chimen
  • ciorbă de legume
  • supă de salată verde

Fel principal:

  • mămăligă cu tocăniţă de ciuperci
  • cartofi la cuptor cu sos de iaurt
  • mâncare de păstăi
  • salată de ton

Gustări:

  • fructe: mere, banane

De Paşte vom fi pe acasă plus câteva vizite pe la părinţi (care locuiesc în acelaşi oraş cu noi). Nu voi găti foarte mult, câte puţin din fiecare.

meniu Paste

Masa noastră de Paşte va arăta astfel:

  • pască (cumpărată)
  • ouă roşii
  • şuncă fiartă cu sos de hrean
  • umplutură
  • ciorbă cu leuştean şi măcriş
  • cozonac (cumpărat), fursecuri cu gem, prăjitură cu foi cu miere de albine (voi încerca rețeta Laurei: Prăjitură cu miere de albine)
  • limonadă

În plus vom avea multe salate: salată verde, spanac, ceapă verde, ridichi, leurdă şi rucola.

Voi ce gătiţi pentru masa de Paşte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *