Cel mai fain uriaş din oraş – recomandare carte pentru copii

Cel mai fain uriaş din oraş este o carte amuzantă şi frumoasă din care copiii vor învăţa despre bunătate, dăruire şi pritenie. Cartea a apărut la editura Cartea Copiilor, este scrisă de Julia Donaldson şi tradusă de Florin Bican. Cartea are 36 de pagini în format 280×220 mm, coperţi cartonate şi ilustraţii expresive semnate de  Axel Scheffler.

Cel mai fain uriaş din oraş

Cel mai fain urias din orasClick aici pentru mai multe detalii şi preţ: Cel mai fain  uriaş din oraş

George este un uriaş simpatic, dar care umbla tot timpul cam ponosit: cămaşa îi este cam jerpelită, iar saldalele maro sunt vechi de când lumea!!! Toate acestea până într-o zi când în oraş s-a deschis o prăvălie nouă plină de haine faine. Aşa că se hotărăşte să se modernizeze cumpărându-şi o ţinută nouă: o cămaşă faină, o pereche de pantaloni faini, o curea faină, o cravată faină în dungi, o pereche de şosete faine cu model în romburi şi o pereche faină de pantofi lucioşi.

Foarte vesel şi mulţumit de noua lui ţinută, George pleacă la plimbare, doar că pe drum se întâlneşte cu diverşi prieteni care au nevoie de ajutor. George decide să-şi ajute pietenii, chiar dacă aceasta presupune renunţarea la unele piese din ţinuta lui cea nouă şi faină.

Cel mai fain urias din oras, pagina din carte

Astfel cravata lui cea noua şi faină a dăruit-o unei girafe-ngheţate, cămaşa lui cea faină flutură pe catarg în barca unui ţap, pantoful lui cel lucios şi fain a devenit căsuţă pentru o mamă-şoricel şi puii ei, şoseta lui cea faină cu romburi a devenit culcuş pentru un pui de vulpe iar cureaua lui cea faină îl va ajuta pe căţel să traverseze o zonă plină cu noroi.

Spre final povestea pare puţin tristă, dar nu, nu e aşa!!! Uriaşul George este bucuros că poate să-şi ajute prietenii, pentru că până la urmă hainele sunt doar nişte haine! Finalul poveştii este foarte, foarte frumos! Oare ce surpriză îi pregătesc prietenii?

Click aici pentru mai multe detalii şi preţ: Cel mai fain  uriaş din oraş.

Spor la citit!

*acest articol conţine link-uri afiliate!

2 Responses

  1. Ligia says:

    Una din cartile noastre preferate! Avem si melodie pt cantecele lui George :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *