De vorba cu Geo – autoarea Povestilor pentru Vlad

You may also like...

3 Responses

 1. Roxana says:

  De la Camelia ( Mic atelier de creatie |) am aflat prima data de Geo. Cd-urile erau pe lista noastra de cumparaturi de Pasti, insa am avut frumoasa surpriza sa le primim cadou. Povestile scrise si citite de Geo sunt extrem de frumoase! Le ascultam in casa, in masina, nici musca nu are voie sa faca galagie 🙂 Si eu, ca adult, m-am indragostit de aceste povesti, ascult cu sufletul la gura toate peripetiile lui Pic si al lui Miron, cei doi motani. Povestile sunt educative, au haz, dar cel mai mult ne place continuitatea, faptul ca actiunea se petrece avand in centru aceleasi personaje, care trec prin diverse peripetii. Acest lucru ii ajuta pe copii sa inteleaga mai usor povestile, ii face curiosi si dornici de a le asculta. Ce imi mai place la aceste povesti e caracterul educativ, de ex. din ” Povestea unui turture” aflam despre circuitul apei in natura sau din povestea “Ghiocelul si Martha albina” invatam cat de importanta e prietenia. Azi dimineata, in drum spre gradi, ne-am distrat pe seama lui Pic, care tot poftea la soareci si porumbei dar nu a reusit sa-si indeplineasca pofta, in schimb si-a udat blanita si s-a intors suparat la castronul cu mancarea pusa de bunica, in povestea ” Pic motanul si Mica vrabiuta”.
  Si mai am un motiv pentru care imi place de Geo, e ieseanca de-a mea 🙂 Povestile ei ma duc cu gandul la copilarea mea, intr-un sat de langa Prut. Hmm, apropo Geo, in ce sat ziceai ca stai vara? 🙂
  Multumim, Adriana, pentru interviu! Geo e o mamica foarte talentata ce merita sa fie cunoscuta! Mult succes in continuare, Geo! Asteptam cu nerabdare urmatoarele povesti dar si cartile. Sunt absolut sigura ca vor fi minunate, cu ilustratii fantastice.

  • Sunt impresionata de comentariu. Multumesc din suflet, Roxana. Asta imi da curaj sa scriu in continuare. In ceea ce priveste satul – se numeste Moreni, comuna Prisacani si se afla la 30 km de Iasi inspre vama Albita. E un sat foarte frumos unde ne-am integrat si avem o multime de vecini la care tinem. Acolo am reusit sa imi fac si eu gradina de trandafiri mult-visata unde am peste 100 de tufe si numarul este in continua crestere pentru ca mereu descopar cate un soi mai frumos decat celelalte. Viata la tara este extrem de frumoasa si simpla iar oamenii de acolo sunt extraordinar de calzi.

 2. Roxana says:

  Geo, neaparat sa continui cu povestile, tot ce am scris e din suflet pentru ca iti admir talentul. Cuvintele sunt putine si insuficiente sa redea exact ceea ce simt. Povestile tale aduc multe clipe frumoase si multe zambete pe chipul familiei mele.
  Eu am copilarit in Grozesti, acolo locuieste bunica mea 🙂 Am multe amintiri frumoase. Nimic nu se compara cu traiul la tara, printre animale si aer curat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *