Litera A – dosar cu activitati

Pentru literele A și a am pregătit un dosar cu activități. Am strâns în acest dosar cam tot ceea ce am crezut eu ca ar fi util pentru învățarea și familiarizarea cu literele A și a. Vreau ca L. să învețe literele prin joc și de aceea încerc să-i introduc cât mai multe activități distractive, dar totuși educative.

litera a - dosar cu activitatiDosarul nostru pentru literele A și a conține: litere magice, litere perforate, alfabet tactil, diferite modalități de a construi literele A și a (din carton, din plastilină, etc), o mini-cărticică unde L. va exersa scrierea literelor A și a și diverse craft-uri.

litera a - dosar cu activitatilitera a - dosar cu activitatilitera a - dosar cu activitatiAm început lecția cu puțină magie: literele magice A și a. Pe o coală de hârtie am trasat literele A și a folosind un creion cerat de culoare albă. I-am dat lui L. hârtia împreună cu o pensulă și cu acuarele și am rugat-o să picteze foaia.  A fost foarte fericită când a descoperit literele 🙂 !

litere magiceAm trasat litera A pe o tăbliţă cu sare:litera A, tablita cu sareAm continuat cu alfabetul tactil și am analizat literele A și a din alfabetul despre care v-am povestit aici: Alfabetul – litere tactile din hârtie gumată

litere tactileA urmat o activitate de șnuruire: literele A și a din carton perforat. Din hârtie cartonată am decupat literele A și a, iar cu ajutorul unui perforator am găurit din loc în loc. Folosind un șiret L. a “cusut” literele, familiarizându-se astfel cu forma literelor.

Următoarea activitate a fost  de construire a literelor A și a din piese tangram:

tangram litera aApoi am trecut la plastilină și am realizat literele A și a din plastilină.

litera A din plastilina litera a mic din plastilina litere din plastilina

Următoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera A.

litera a - fisa de lucru litera a - fisa de lucruAm trecut la exersarea scrierii literelor A și a. Pentru aceasta ne-am folosit de o pungă “zipper-bag” pe care am umplut-o cu gel colorat.

zipper bagTot pentru a exersa scrierea literelor A și a am folosit mini-cărticica – My First Letter A Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter A.

my first letter a book my first letter a book my first letter a book my first letter a book

Următoarele activități au fost mai mult de creație: am realizat diferite craft-uri  reprezentative pentru litera A.

Arici – un craft realizat cu frunze ruginii. Detalii despre cum am realizat ariciul găsiți aici: arici din frunze.

arici din frunzeAlbina – un craft simplu, ocazie cu care am exersat și decuparea. Fișele pot fi descărcate gratuit de aici: printable bee craft.

albinaAnanas – un desen realizat cu ajutorul degețelelor.

dactilopictura ananasananasAvion 3D – un craft simplu realizat din hârtie gumată. Sursa de inspirație: Styrofoam airplane craft.

avionUrmează literele M și m. 

Spor la învățat!

4 Responses

 1. October 16, 2014

  […] activitățile nostre dedicate literei A am inclus și un craft simplu: o albina […]

 2. October 21, 2014

  […] Dosar de activități –  litera A […]

 3. October 19, 2015

  […] Am scos şi am răsfoit dosarul nostru de activitati – litera A: […]

 4. September 27, 2016

  […] *pentru a vedea ce activităţi conţine dosarul cu activităţi click aici: dosar cu activităţi – litera A […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *